Blue mikrofonları ses kalitesinden ve tak-çalıştır kullanım kolaylığından dolayı, yıllardır podcast yayınları ve canlı yayıncılarının ilgi gösterdiği markaların başında geliyor. Şirket bu kez Blue Yeti X modeli ile kullanıcıların karşısına çıktı.

Çok daha iyi bir mikrofon deneyimi sunmayı hedefleyen Blue Yeti X, LED ölçüm sistemi sayesinde ses seviyelerinde eş zamanlı senkronizasyon sağlayan bir mikrofon. Ses üzerinde herhangi bir değişiklik yapmak istediğiniz zaman, çok işlevli kontrol düğmesi sayesinde bunu kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Önceki Blue mikrofonlara ek olarak, aynı kontrolün susturma düğmesi olarak da işlev gördüğü ve kulaklık ses seviyesi kontrolü için kullanılabildiği belirtiliyor.

Blue Yeti X özellikleri ve fiyatı

Tasarım olarak, yeni mikrofonun Yeti ve Yeti Pro’ya benzediğini söyleyebiliriz. Tasarımından ziyade asıl değişiklik Blue’s VOICE yazılımının donanıma eklenmesi olarak göze çarpıyor.

Mikrofonda yer alan ‘Masaüstü ses paketi’ kullanıcılara hazır ayarlar ve çeşitli efektler sunuyor. Burada kadın sesi erkek sesi gibi seslerin yanında modern, sıcak ve eski gibi efektleri seçmek mümkün hale geliyor.

Blue’s VOICE ayrıca gürültü azaltma, genişletici, sınırlayıcı, EQ gibi kullanışlı özellikleri de beraberinde getiriyor. Yeti X’in LED ışıklarının rengi de uygulama üzerinden seçilebiliyor. Blue, Yeti X’in  Sherpa uygulamasıyla da çalışacağını söylüyor. Bu yazılım Yeti Nano ile piyasaya sürüldü ve aynı zamanda Blue Snowball, Blue Snowball Ice mikrofonlarıyla da çalışıyor.

169 dolar fiyat etiketine sahip olan mikrofon, Ekim ayında satışa sunulacak.