Bosch Ev Aletleri, “Yaşam için teknoloji” sloganı çerçevesinde geliştirdiği doğa dostu teknolojilerle enerji ve su tasarrufu, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, karbon ayak izinin azaltılması, atık yönetimi gibi sürdürülebilirlik şemsiyesi altında bulunan birçok farklı konuya dikkat çekiyor.
 
Oyunculara çevre duyarlılığıyla ilgili görevler verildi
 
Bosch Ev Aletleri, çevre bilincine sahip nesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamayı hedefliyor. 2011 yılında bu yana 15 bin çocuk üye sayısına ulaşan Bosch Çevre Kulübü, daha fazla çocuğa ulaşmak için Türkiye’nin en büyük sanal dünyası Sanalika ile bir iş birliği yaptı. Sanalika içerisinde bulunan oyunculara, oyunun ana kurgusundan uzaklaşmadan çevre duyarlılığı ile ilgili görevler verildi ve çeşitli bilgiler eğlenceli bir şekilde aktarıldı. Bu kapsamda oyun içi marka entegrasyonu, sanal ürün deneyimletme ve sanal mağaza açma kurguları da oyunculara sunuldu.
 
Bosch Ev Aletleri, bu çalışma ile Mixx (Marketing and Interactive Excellence) Awards’ta oyun içi reklamlar kategorisinde “Altın Mixx” ödülü kazandı. Dijital reklamcılığı geliştiren ekip ve markaları ödüllendiren; dijital yaratıcılık ve sonuçları üzerine odaklanan Mixx Awards, reklamları stratejiden yaratıcı çalışmaya ve uygulamaya, medya planlamasından entegrasyona, verimlilikten yatırımın geri dönüşüne kadar tüm katmanlarıyla değerlendiren tek dijital yarışma olma özelliğini taşıyor. Bosch Ev Aletleri, aldığı ödül ile Mixx Europe’a da katılma hakkı elde etti.
 
Sanalika’da Mayıs - Aralık 2013 tarihleri arasında Bosch Çevre Kulübü karakterleri ile etkileşime giren oyuncular tarafından 1.507.018 kere görev kabul edildi. 826.408 kere tüm aşamaları geçilerek görevler tamamlandı. Oyuncular 9.916.896 dakika boyunca Bosch Çevre Kulübü görevlerini tamamlamaya çalıştılar. Bosch Çevre Kulübü karakterlerinin Facebook Sayfalarının beğeni sayıları ise ortalama %791 arttı.