Ev aletleri üreticisi BSH Grubu, kullanıcılarına video ve fotoğraflarla kolay yemek pişirme deneyimi sunan Kitchen Stories'in yüzde 65'ini satın aldığını duyurdu.

Berlin merkezli bir girişim olan ve bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 15 milyon defa indirilen Kitchen Stories uygulaması, BSH Grubu'nun Home Connect ekosistemine entegre edilecek. BSH Grubu ve Kitchen Stories, bağlantılı bir mutfakta yemek pişirmenin her adımı için ilave ürünler ve hizmetler geliştirip tüketicilere sunmayı planlıyor.

Tüketiciler, Kitchen Stories tariflerine Home Connect uygulaması üzerinden de erişebilecekler ve bir tarifteki ısı ayarını bağlantılı fırınlarına doğrudan gönderme gibi işleri uygulama üzerinden mobil olarak da yapabilecekler.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan BSH Grubu CEO'su Karsten Ottenberg, "Tüketiciler, günlük rutinlerini daha kolay ve çekici hale getirmek için entegre, bağlantılı ve eğlenceli çözümler istiyor. Bu amaçla, başarılı markalarımızın bağlantılı mutfaklarda sunduğu kalite sözünü yerine getirmek üzere tüketicilere ve kullanıcılara yeni deneyimler sunacak uygun ortaklar ve iş modelleri arıyoruz" dedi.

Kitchen Stories'in kurucuları Mengting Gao ve Verena Hubertz ise satın almaya ilişkin şunları söyledi: "Aklımızda net bir hedef var, o da Kitchen Stories'i dijital yemek pişirme deneyimlerinde dünya lideri bir platform haline getirmek. BSH Grubu bu iş için en doğru ortak. BSH Grubu, akıllı Home Connect platformuyla bağlantılı mutfak segmentinde lider ev aletleri üreticisi ve Kitchen Stories'in bu ekosistemin bir parçası olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz"