Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu hizmetlerinde kampanya ve tarife çeşitliliğinin arttığını belirterek, tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla bilgilendirme seferberliği başlatacaklarını söyledi.

Cep telefonu kullanan vatandaşların merak ettikleri bütün soruların cevaplarının yer alacağı “Tüketici Bilgilendirme Rehberi” hazırladıklarını ifade eden Acarer, bu rehberin tablo haline getirilerek bütün GSM bayilerine asılacağını, broşür şeklinde bastırılıp dağıtılacağını, ayrıca internet sitelerinde duyurulacağını söyledi.

Acarer, söz konusu bilgilendirme rehberindeki konuların  bazılarını şöyle sıraladı:
“Mobil haberleşme hizmetlerinde abonelik tesis ederken dikkat etmem  gereken hususlar nelerdir? Aboneliğimi nasıl iptal edebilirim? Tarife ücreti değişikliği durumunda yapılması gerekenler? Taahhütlü tarife nedir ve neden  tercih edilmeli ya da edilmemelidir?
Taahhütlü tarife aboneliğimi istediğim zaman  sonlandırabilir miyim? Faturam tarifemde belirtilen tutardan fazla geldi, ne yapmalıyım? Mobil telefon cihazı alırken nelere dikkat edilmelidir? Cihazımı kaybettim/çaldırdım. Ne yapmalıyım?”