SpaceX, Blue Origin ve Virgin Galactic gibi şirketler geliştirdikleri projeler ile uzay yoluculuğunun gelecek yıl mümkün olabileceğini açıklamışken bir proje de Space Nation'dan geldi. Hollandalı Bas Lansdorp'un başlattığı Mars One projesi için geliştirilen mobil uygulamadan sonra Space Nation da bir mobil uygulama geliştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre şirket, Space Nation Navigator uygulaması ile her gün astronot eğitim içerikleri ve bilgiler sunarak bir astronot ağı kurmayı planlıyor. Uygulama Android ve iOS platformlarda ücretsiz yayınlanıyor. Uygulamada mini oyunlar, sorular ve diğer yarışmalar bulunuyor. Bir sonraki bölüme geçmek için nasıl kararlar aldığınız oldukça önemli. Space Nation astronot adayları için ilk seçmeyi bu yıl Ekim ayında yapmak niyetinde yani 2019'a girmeden seçimyapılacak.

NASA desteği ile yapılacak olan astronot eğitimi 3 ay sürecek, tüm dünyadaki oyuncular yeteneklerine göre sıralanarak fiziksel testler ve sağlık kontrol testleri için davet edilecek.

Yapılan testler sonucunda en iyi 100 aday seçilerek birkaç ay astronot eğitimi programına dahil edilecek ve 2019 sonuna kadar bu ekipten bir kişi uçuş için seçilecek.

Şirket uzun vadede, deneme uçuşlarına fazladan insanları alarak test etmeyi, bu astronotlara çeşitli akademik alanlarda uzmanlık eğitimleri vererek, özel uzay istasyonlarında ikamet edecek astronotlar yaratma fikrine sahip.

Geliştirilen mobil uygulamaya da bu doğrultuda içerikler eklendiğini belirten şirket, meditasyon videoları, uydu koordinat oyunları ve roket kalkış anı videoları gibi astronotlara yönelik içeriklerinde eklendiği belirtildi.