TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendirirken, “Çok önemli bir demokrasi sınavı verdik, milletçe bu sınavdan alnımızın akı ile çıktık  Artık yaraların sarıldığı bir dönemdeyiz. İnşallah eylül ayından itibaren de normal hayatımıza dönmüş olacağız” dedi.

BloombergHT’de Arzu Maliki'nin sunduğu "Üst Düzey" programına konuk olan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan sektöre ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İşte Gürcan’ın konuşmasından satır başları.

“Demokrasi sınavından alnımızın akı ile çıktık”
15 Temmuz demişken çok önemli demokrasi sınavı verdik 15 Temmuz’da ve bu sınavdan alnımızın akı ile çıktık. Dolayısıyla ben bu dönemde  emeği geçen tüm devlet büyüklerimize, vatandaşlarımıza, milletimize hakikaten teşekkür borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Aynı zamanda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

“Perakendede yavaş yavaş normale dönüyoruz”
Dolayısıyla önemli bir dönemdi ve tabi bunun parakende üzerine, tüm iş dünyası üzerine çeşitli olumsuzlukları tabi ki oldu beklendiği üzerine. Ama şu anda artık yaraları sarılmaya başladığı, hayatın normale dönmeye başladığı bir dönemden geçiyoruz .

“Eylül-Aralık sektör hareketlenecek”
İnşallah önümüzdeki Eylül ayı itibarıyla normal hayatımıza tekrar dönüyor olacağız. Bizim perakende açısından Eylül- Aralık dönemi de oldukça önemli aylar,  perakendenin hareketlendiği anlar.

“Yıl Sonu hedeflerimiz değiştirmedik”
Evet, hedeflerimizi değiştirmedik diyebiliriz. Bir şey değişmedi. Sektör büyümeye devam ediyor çünkü. Elektronik parakende sektörü büyümeye devam ediyor.

“Sektörde durgunluk var ama kriz var diyemeyiz”
Sektördeki durgunluk için buna kriz demek doğru olmaz. Biraz burada tüketicilerimizin, müşterilerimizin tüketim alışkanlıklarını değişmeli, sezonlar farklılaşmalı. Türkiye özellikle genç nüfusuyla ve trendleri takip eden dinamik genç nüfusuyla mutlaka her türlü büyümeye bundan sonrada yaşıyor olacaktır. 

“AVM kiralarında ortada bir yerde buluşuyoruz”
Özellikle alışveriş merkezlerinde dövizli kiralar var ve biz tabi Teknosa olarak hep anchor olduğumuz için ki ‘anchor’ dediğimiz işte AVM’nin ana mağazası diye adlandırabiliriz, biz AVM’lerle çok yakın bir ilişki içindeyiz ve bu kur iniş çıkışlarını onlarla konuşarak, görüşerek minimumda yaşamaya gayret gösteriyoruz. Bizim çok önemli giderimiz kira gideri. Ama AVM’nin bize ihtiyacı var, bizim de AVM’ye ihtiyacımız var. Ortada bir yerde buluşuyoruz mutlaka. Çünkü biz kazanmalıyız ki onlar kazansınlar. Tam bir kazan kazan dünyası. İçinde bulunduğumuz bu günlerde yine bu görüşmeler aynı hızıyla devam ediyor.

“Teknosa sektörün üstünde büyüdü; satışlarda cep telefonu 1'inci, klima 2'nci oldu”
2015’ten hemen bir kısa özetle başlayayım; 2015 yılı bizim sektörümüz, bizim  tüketici ekonomiği pazarı dediğimiz sektör yüzde 15'lik bir büyümeyle 40 milyar liralık bir Pazar büyüklüğü ile yılı tamamladı. 2016’nın ilk yarısı tüm sektör yine yüzde on beş buçuk büyüdü.  Biz Teknosa olarak bu büyümenin üzerinde bir büyüme ile geldik. Özellikle ‘Like For Like’ dediğimiz aynı mağazanın performansını bu rakamın üzerinde büyüttük. Özellikle büyüyen sektörler cep telefonu oldu. Cep telefonu bizim sektörün lokomotif ürünü. İlk altı ayda yüzde 23'lük bir büyüme kaydetti cep telefonları. Bizdeki büyüme bunu kat be kat üstünde Teknosa’da, bir diğer büyüyen sektör klima oldu.

“Karşımıza konsolidasyon fırsatları çıkarsa değerlendirebiliriz”
Önümüzdeki günlerde tekrardan bu tarz konsolidasyonlar yaşanabileceğini düşünüyoruz. Her zaman da Teknosa olarak bu tarz fırsatlar çıktığında değerlendirmeye sıcak bakıyoruz tabi ki.

“Disney Collection ürünlerini müşteriyle buluşturacağız”
Teknosa’nın yabancı ile olan ilişkisi dediğinizde biz geçtiğimiz aylarda  dünyanın en değerli eğlence markası “World Disney” kampıyla bir anlaşma imzaladık. Dolayısıyla biz 71mağazamızda önümüzdeki 10 gün içinde Disney Collection ürünlerini tüketicilerimizle buluşturuyor olacağız. Disney’in bize yaklaşımı hem Teknosa’ya hem Türkiye’ye son derece pozitif. Bugün bizim antlaşma yaptığımız konsept dünyada üçüncü. Bir Meksika’da var bir Amerika’da var bir de Türkiye’de. Türkiye’nin ne kadar önemli, o genç nüfusun, ailelerin ne kadar önemli olduğunun göstergesi bu. Talihsiz terör olayları olsun, bu 15 Temmuz olsun ne bizim Disney ile olan ilişkimizde ne de onların Türkiye’ye bakışında hiçbir değişiklik fark ettirmedi.

“40 milyon yatırım”
Bu yıl bizim toplanmada 40 milyon yatırımımız olacak

“Kurdaki oynaklığı tüketiciye minimumda yansıtmaya çalışıyoruz”
Bizim için öncelikle kurun bir istikrar içinde seyrediyor olması çok önemli. Yani bilsek ki eğer kur sürekli yükseliyor ya da kur sürekli alçalıyor planlarımızı çok daha rahat yapabiliyoruz. Ama tabi biraz dengelerimizi bozan, kurun çok oynak dönemleri. Biraz zorlandığımız oluyor fakat biz Teknosa olarak bütün alımlarımız TL yapıyoruz. Döviz alım yapmıyoruz. Dolayısıyla bu oynaklıktan minimum etkileniyoruz. Bu oynaklığı tüketicilerimize minimumda yansıtmaya çalışıyoruz.

“Taksitlerin artırılması lehimize olur”
Tüketici kredilerindeki vadenin uzaması bizim için çok büyük bir fark yaratan bir şey değil. Zaten 32 aya kadar, 36 aya kadar bizde mağazalarımızda tüketici kredisi veriyoruz ve aslında baktığımız zaman bu kadar uzun aylara da müşterilerimizin ihtiyacının olmadığını fark ediyoruz. Ama kredi kartı taksiti özellikle cep telefonlarına bizim en baştan beri çok arzu ettiğimiz bir şey. Çünkü orada bir haksız rekabet olduğunu ilk günden beri söylüyoruz. Yani orada bayi ağının, operatör ağının kontratlarla satış yapabildiği bir dünyada taksite sınırlama getirilmesine çok mutlu olmamıştık tabi. Dolayısıyla orada bir rekabet eşitliği istemiştik.
Ama biz yine kendi içimizde Teknosa olarak bunun da çözümlerini bulduk. Mağazada tüketici kredisi verebiliyoruz üç beş dakika içinde, iki tane bankayla çalışıyoruz. Dolayısıyla çok hızlı tüketici kredisi verebiliyoruz 36 aya kadar. Bir de bunun yanında haziran ayında Teknosa mobil ile bizim kendi işletimimizde tüketicilerimize artık 24 aya kadar temlikle, kontratla cep telefonu ve hatta notebook satışı yapabiliyoruz. Dolayısıyla biz kendi içimizde çözümlerimizi bulduk. Ama tabi ki kredi kartı taksitinin de artması bizim lehimize olur. Avantajlı bir şey olur. Sürecin daha da kolay ulaşmasını sağlar.