Akıllı cihaz teknolojileri günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer ediniyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde elektronik ortam hizmetlerine son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlanabilen vatandaşlar, yaşamlarının her alanında olduğu gibi akıllı cihazları ile ilgili olarak da önemli dijital hizmetlerden yararlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması da akıllı cihaz kullanıcılarına yönelik olarak hizmet veren başlıca uygulamalar arasında yer alıyor. Bu sayede vatandaşların akıllı cihazlarının kayıt durumu konusunda karşı karşıya kalabilecekleri olumsuz durumlara karşı oldukça önemli ve sn derece pratik çözümden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.  

IMEI sorgulama işlemi ile cep telefonları izin durumu kontrolü!

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern teknoloji ile birlikte insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinen internet altyapısının, bu şekilde akıllı cihaz kullanıcılarının cihazları ile ilgili olarak yasal durum sorgulamalarında da önemli bir kolaylık sağlıyor olması günümüzde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulamasının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması üzerinde bir akıllı cihazın çalıntı olup, olmadığı bilgisine ulaşabilme şansı bulunuyor. 

IMEI SORGULAMA:https://sorgulama.net/imei-sorgulama

Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde internet üzerinde yer alna Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sanal ortam üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan IMEI sorgulama uygulamasına kadar uzanan bir hizmet ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Bu gibi etkileri dolayısı ile günümüz modern ve teknoloji çağında akıllı cihazlar günlük yaşamın en önemli parçalarından birisi olarak insan hayatında kendisine yer buluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu dijital hizmet ekranında IMEI numarasının öğrenimi değil tam tersi şekilde IMEI numarası üzerinden IMEI numarası kayıt durumu öğrenilmekte olduğundan akıllı cihaz tutkunlarının e-Devlet IMEI sorgulama ekranında 16 haneden oluşan IMEI numaralarını girmeleri gerekiyor.

Bu IMEI numarası cihaz orijinal kutusu üzerinde, cihazın ‘ayarlar/hakkında/durum’ kategorisinde yazabildiği gibi kullanıcı tarafından ‘*#060#’ kodu cihazda tuşlanarak da kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Son yıllarda akılı cihaz pazarında yaşanan büyüme ve beraberinde getirmiş olduğu çok sayıdaki sorun dolayısı ile de devlet kurumu kademesinde çözüm arayışları çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum tarafından elektronik ortam üzerinde IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. Akıllı cihazlar ile ilgili olarak son yıllarda vatandaşların en çok yaşadıkları sorunların başında gelen çalıntı akıllı cihaz ve IMEI klonlama gibi yasadışı ve aynı zamanda da kullanıcı mağduriyeti yaşatacak durumlara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde güvenlik önlemi oluşturması ve bilgi sağlaması amacı ile IMEI sorgulama hizmet ekranı faaliyete sokulmuştur.