Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kredi kartına taksit sınırlamasının cep telefonu satışlarını da kapsadığını açıklamasıyla, 2014’ün ilk günlerinden itibaren tüketicilerin son fırsat günlerini değerlendirme, satıcıların ise ellerindeki stoku bitirme telaşı satışları artırdı.
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com'un, 1-17 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen cep telefonu satışlarına ilişkin verilere göre, cep telefonu satışları yüzde 14 oranında arttı. Aynı dönemde en çok satışı yapılan cep telefonu markaları ise sırasıyla LG, Sony ve General Mobile olarak belirlendi.
sahibinden.com verilerine göre, Ocak ayının ilk yarısında ortalama bin TL’lik fiyatıyla Apple satışı gerçekleşen en pahalı marka olurken, onu ortalama 699 TL satış fiyatıyla LG ve ortalama 650 TL ile de Samsung takip etti.

Cep telefonunda taksit sınırlaması pazarı küçültür

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, cep telefonunda taksit sınırlamasının pazarı küçültebileceği ve cep telefonu satışlarını aşağı çekebileceğini dile getirerek, "Şu anki uygulama 12 ay kredi kartı, kalanı taahhüt modeliyle yapılan bir model. 12 aylık kısmı olmayacağı için vadeler aşağıya çekilecek gibi görünüyor." diye konuştu.