Teknoloji dünyasının merakla beklediği CES 2016 fuarı çarşamba günü TSİ 19:00'da Las Vegas'ta kapılarını açıyor.

CES, sayısız cihazın tanıtıldığı bir etkinlik olsa da, her sene daha farklı bir CES'le karşılaşıyoruz. Ayıklamanız gereken çok fazla cihaz olsa da CES, yıl içerisinde teknolojiden neler bekleyebileceğimizi görmemizi sağlıyor.

OTOMOBİL TEKNOLOJİLERİ

CES son yıllarda otomobiller için önemli bir yer haline geldi ve bu durum, bu sene de devam edecek. Yeni bilgi-eğlence sistemlerinden sürüş yardımı sistemlerine çeşitli yeni otomobil teknolojilerini CES 2016'da göreceğiz.

Chevy, Audi ve Volkswagen gibi firmalar katılımcılar arasında olacaklar ve en son teknolojilerini bizlere gösterecekler. Ford ve Google ortaklığıyla geliştirilen sürücüsüz otomobilin de CES'te gösterilme ihtimali var.

TV'LER

2016'nın TV'lerinin öne çıkan özelliği, kalplerinde "nesnelerin internetini" taşımaları olabilir. Bunun yanında farklı firmaların uygun fiyatlı OLED TV'lerini de görebiliriz.



SANAL GERÇEKLİK

Oculus'un tüketicilere hazır bir sürümünün CES'te gösterilmesi neredeyse kesin. Sony'nin uzun bir basın konferansı yapmayı planladığını düşünürsek, PlayStation VR da hazır olabilir. HTC'nin Vive'ını da şovda görmeye hazırlanın.

HOVER...

"Hover" ile başlayan taşıt çılgınlığı sürüyor. Segway, koltuklu hoverboard'unu geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Ancak CES'te hoverboard'ların dolaşması yasaklandığından onu satmaya çalışan firmalar biraz zorlanabilir.

VE ELBETTE SAYISIZ GARİP ŞEY

CES'in gerçek yüzünü, yani acayip, gereksiz, çılgın ve aptalca cihazları da görmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sony, bu sene 5.000 dolarlık bir Walkman üretmek istiyor. Samsung'un ise artık yeni bir akıllı kemeri var. Bu tür sıra dışı cihazların en yenilerini ancak CES 2016'da görebilirsiniz.