Cevizlibağ'daki öğrenci yurdunun yolunda kız öğrencilerin yaşadığı taciz olayları büyük tepki çekti. Kız öğrencilerin sadece sözlü ve fiziksel olarak değil dron (video çekimi yapan ve uzaktan kumandayla kontrol edilen hava aracı) ile de taciz edildiği ortaya çıktı.
 
Hürriyet’in gündeme getirdiği taciz haberleri sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç açıklama yaparak o yurda gittiğini ve önlem alınması için talimat verdiğini ifade etti.

CNN Türk’ten Cansu Karadan'ın haberine göre ise öğrenciler taciz korkusunu yalnızca yolda yürürken yaşamıyor. 

Habere göre öğrencilerin odalarının dronla gözetlendiği anın görüntüleri ortaya çıktı. 3500'den fazla öğrencinin kaldığı yurtta bir öğrencinin odasının camının önündeki dronu karşı blokta kalan başka öğrenciler fark ediyor ve kameraları ile kaydediyor... 

Üstünde kameralar olan, uzaktan kontrol edilebilen dron, öğrencilerin odasını gözetliyor...

YENİ KAPI AÇILACAK

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) İstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama, kız öğrencilerin taciz şikayetlerine ilişkin açıklama yaptı. "Zeytinburnu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de izin verecek, minibüs durağını oradan kaldıracaklar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüştük, minibüs durakları ile bankamatiklerin olduğu yer arasında bir kapı açılacak" dedi.
video##2241##player