ABD’de yeni yayına giren Microsoft reklamları Chromebook’ların gerçek bir dizüstü bilgisayar olmadığı mesajına odaklanıyor. Bunun nedeni Google’ın geliştirdiği Chrome OS işletim sistemini içeren Chromebook serisi dizüstü bilgisayarların uygun fiyatlarıyla giderek artan sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor olması. Acer, Samsung, HP, Dell, LG, Asus ve Lenovo gibi büyük firmaların tümü bu akıma ayak uydurdu.
NPD Group adlı araştırma şirketinin gerçekleştirdiği analize göre 2013 genelinde ABD’de gerçekleşen dizüstü bilgisayar satışlarının yüzde 21'ini Chromebook modelleri ele geçirdi. Bu sayede toplam PC ve tablet satışlarında Chromebook’ların oranı yüzde sekize ulaştı. Aralık ayı hariç ilk 11 ayı temel alan analize bakılırsa Chromebook modelleri hiç olmadığı kadar ilgi görüyor.
Bu 11 ayda Chromebook satışları artarken Windows içeren dizüstü bilgisayarların oranı artmadı. Windows içeren masaüstü bilgisayar satışıysa bu sene yüzde 10 arttı. Chrome OS içeren cihazların satışı arttıkça Windows’un hakimiyeti ve gelirleri azalıyor. ABD’de ilk 11 ayda 14.4 milyon masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet satıldı. Bu değer 2012'den yüzde 25.4 daha yüksek.