Uzaydaki altıncı macerası için fırlatılacak X 37B uçağı, öncekilerden farklı bir misyonu yerine getirecek. X 37B uzay uçağı görevi sırasında uzaktan enerji sağlama ve insansız hava araçları ile uydulara enerji nakletme gibi gelecekte bu alanda önemli bir dönüşümü beraberinde getirebilecek proje üzerinde çalışmalar yapacak.

X 37B uçağının altıncı görevi Yörüngesel Test Aracı-6 (OTV-6) ve ABD Uzay Gücü-7 (USSF-7) misyonu adı altında gerçekleştirilecek.

ABD Uzay Gücü tarafından yapılan açıklamada uçağın altıncı misyonu sırasında kozmik radyasyon ve uzayın tarımsal aktiviteler üzerindeki etkisinin araştırılacağı belirtildi.

Ancak dikkat çeken nokta, yeni misyon sırasında Güneş enerjisinin biriktirilmesi ve bunun yeryüzüne mikro dalgalar formunda nakledilmesi konusunda da çalışmalar yapılacağı bildirildi.

ABD Donanma Araştırmaları Laboratuvarı tarafından misyonla ilgili yapılan açıklamada ise, insansız hava araçlarına ile uydulara sınırsız enerji nakli sağlanması ve yeryüzünde her hangi bir noktaya enerji sağlanması alanında yürütülecek çalışmaların gelecekte büyük değişimleri beraberinde getirebileceği belirtildi.

SpaceX'in ürettiği Falcon 9 roketiyle en son 7 Eylül 2017'de uzaya fırlatılan X-37B'nin 2 yılı aşan yolculuğu geçen yılın sonlarında son bulmuştu.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından 1999'da tasarlanan uzay uçağı projesi 2004'te Pentagon'a bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansına (DARPA) devredilmişti.

Uygulama aşaması ABD Hava Kuvvetleri tarafından yürütülen proje kapsamında ilk uçak Nisan 2010'da uzaya fırlatılmış ve yörüngede 224 gün kalmıştı. Mart 2011'de başlatılan ikinci uçuş 468 gün, Aralık 2012'de başlatılan üçüncü uçuş 674 gün, Mayıs 2015'te başlatılan dördüncü uçuş 718 gün sürmüştü.