Dünya’nın en kalabalık ülkesi olan Çin, yüz tanıma ve yüz tarama sistemlerini en aktif şekilde kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Zira Çin güvenlik güçleri, suçluları tespit etmekten sınıftaki öğrencilerin dikkatini ölçmeye kadar birçok konuda bu yöntemlere başvuruyor.

Çin metrosu yüz tanıma sistemi ile ödeme almaya başladı

South China Morning Post gazetesinin paylaştığı bir haberde Shenzhen kentinin güneyinde bulunan metro sisteminde yüz tarama devrinin başladığı belirtildi. 60 yaşın üzerindeki kişiler ve gaziler, ücretsiz metro yolculuğu fırsatından yararlanmak için ilgili sisteme kayıt olmak adına yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başladı.

Yüz tanıma teknolojisi ile metro yolculuğunun tanışmasına şahit olan diğer şehirler arasında Jinan, Şangay, Qingdao, Nanjing ve Nanning bulunuyor. Bu teknoloji, metro operatörü ve internet devi Tencent tarafından geliştirildi.

Futian isimli bir istasyonda başlatılan ödeme sistemi, bilet almak isteyenlerin yüzünü tarıyor. Bir bilet satın almak isteyen bireyler, ödeme yapmak amacıyla nakit ödeme yaparak veya QR kodunu kullanarak vakit kaybetmiyor.

Zira ödeme sistemine kayıt olan bir yolcu, hesabı vasıtasıyla bilet ücretini ödeyebiliyor. Son olarak Çinli vatandaşlar, bu durumdan memnun olduklarını belirtti.