TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüsü nedeniyle büyük markalar teker teker Çin şubelerini kapatıyorlar. Salgın nedeniyle ABD'li teknoloji firması Google da ülkedeki operasyonlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Google'ın şirket sözcüsünün The Verge'e yaptığı açıklamada firmanın Çin'deki tüm ofislerinin kapatılacağını duyurdu. Karara gerekçe olarak salgının yayılma hızı ve ABD hükümetinin bu konudaki tavsiyesi gerekçe gösterildi.

Google'ın Çin ana karası haricinde Hong Kong ve Tayvan'daki ofislerin de kapatılacak. Firma Çin'deki çalışanları ve yakınları ile onları yakın zamanda ziyaret edenlerin de en kısa sürede evlerine dönmesini tavsiye etti.

Şirketin Çin'de dört ofisi bulunuyor.

Ünlü şirketlerin Korona paniği

İsveç'in dünyaca ünlü mobilya perakende satıcısı İkea'da Çin'deki virüs salgını sonrası ülkedeki mağazalarının yarısını geçici olarak kapatma kararı aldı. İkea'nın ülkede 30 mağazası bulunuyor. Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks Çin'deki şubelerinin yarısını geçici bir süreyle kapattıklarını açıklamıştı.

General Motors, Honda ve Nissan gibi dev otomotiv şirketleri de Çin Yeni Yılı tatilinden sonra tekrar üretime başlamadı.

Çarşamba günü yapılan açıklamalarda British Airlines, Lufthansa ve Canada havayolu şirketleri Çin'e yaptıkları uçuşları askıya aldıklarını açıklamıştı. Türk Hava Yolları da bugün yaptığı açıklamada Çin'e yapılan seferlerin sayısının azaltıldığını açıkladı.