Çin Telif Hakkı Koruma Merkezi (CPCC)  tarafından Perşembe günü  yayınlanan bir rapora göre, Çin’in bilgisayar yazılımı telif hakkı kayıtları, 2018’de 1,1 milyona yükseldi.
Geçtiğimiz yıl, popüler alanlardaki yazılımlar, cep telefonu  uygulamaları, oyunlar,  nesnelerin İnterneti ve coğrafi bilgi  yazılımlarından bulut bilişim ve bilgi güvenliği yazılımlarına kadar, telif hakkı kayıtları bir önceki yıla göre artış gösterdi.
Raporda, cep telefonu uygulamalarının telif hakkı kayıtları,  yıllık % 76 artışla zirveye ulaştı ve 2018’deki toplam yazılım  kayıtlarının yüzde 25'ini oluşturdu.
Güney Çin'in Guangdong Eyaleti, son üç yıllık dönemde yazılım  telif hakkı tescili sayısı bakımından ülkenin öncüsü oldu, bölgede 2018'de 270.000 tescil yapıldı bu rakam ülke genelindeki toplam  tescillerin yüzde 24'ünü oluşturuyor.
Çin Telif Hakkı Koruma Merkezi yaptığı açıklamada merkezin  yazılımları ve onların geliştiricilerini destekleyerek bilgiye ve  inovasyona saygı duyulan bir ortam yaratmayı hedeflediğini söyledi.