Geçtiğimiz gün Çin menşeli Global Times gazetesinde yayınlanan makaleye göre, Donald Trump'ın Çin'e karşı açacağı 'ticaret savaşı' ortaya korkunç sonuçlar çıkarabilir.

Yazıda Çin'in 'kısasa kısas' tarzında Amerikan karşıtı önlemler alacağı dile getirilirken, iddialara göre Amerikan yapımı Boeing uçaklarının ithalatı durdurulacak ve yerine Avrupa menşeli Airbus uçaklar tercih edilecek.

Hatta Çin'in ABD'den yaptığı ithalat kesintisi bununla da kalmayacak ve Amerikan otomobilleri ve iPhone alımlarında kısıtlamaya gidilecek, Amerikan soya fasulyeleri ve mısır ithalatı ise tamamen durdurulacak.

Bilindiği gibi Donald Trump seçim kampanyası boyunca sadece Meksika değil, aynı zamanda Çin hakkında da sert söylemlerde bulunmuştu, bu ülkenin kendilerine adeta 'tecavüz' ettiğini dile getirip yüzde 45 oranındaki Çin malı ürün ithalatına değinmişti.

Global Times aynı zamanda 'Ya Trump da benzer bir yaklaşımda bulunursa?' sorusunu sormayı da ihmal etmedi ve bunun sonucunun ABD-Çin ilişkilerinde bir 'felç' doğuracağını dile getirdi.