Yeni teknoloji ürünlerin kopyalarını üretmesiyle meşhur Çin, bu sefer de oyun konsollarını kopyladı. Çinliler iPhone ve Samsung'un en son telefon modellerinden sonra, PlayStation 4 ve Xbox One oyun konsollarının kopyalarını üretti.

PS4 ve Xbox One Görünümlü Android Konsolu!
Çinliler, OUYE adı verdikleri PlayStation 4 ve Xbox One görünümüne sahip oyun konsolu ile karşımıza çıktı. Kickstarter projesinin meyvesi olan Android oyun konsolu olan OUYA’nın da ismini değiştirerek OUYE yapan Çinliler, yeni konsolları ile Android oyuncularına hitap ediyor.

Android tabanlı olan OUYE, PlayStation 4’ün kasa tasarımını ve Xbox One’ın kontrolcü tasarımını klonlayarak ortaya ilginç bir ürünün çıkmasına neden oluyor. OUYE, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemine, 2 GB RAM’e, 16 GB dahili depolama birimine ve octa-core A80 işlemciye sahip.

OUYE Android konsolunun dikkat çeken tek noktası 4K çözünürlüğe destek vermesi. Android oyunları her ne kadar 4K çözünürlükte olursa olsun konsollar ile yarışabilmesi imkansız. O yüzden 4K çözünürlük Android oyunları için şimdilik gereksiz bir teknoloji. Orijinallikten oldukça uzak olan OUYE, 70 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Şimdilik proje aşamasında olan Ouye, üretime geçilebilmesi için oyuncuların bağışlarını bekliyor.