Citrix Systems, 2016 mali yılının 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren ikinci çeyreği için finansal sonuçlarını açıkladı. Citrix, 2015 mali yılı ikinci çeyreğindeki 797 milyon dolara karşılık; 2016 mali yılının ikinci çeyreğinde 843 milyon dolar gelir elde ederek yüzde 6'lık bir ciro artışı gösterdi.

Citrix Başkanı ve CEO'su Kirill Tatarinov sonuçlarla ilgili şu yorumu yaptı: "Bu çeyrekteki performansımız bizi fazlasıyla yüreklendiriyor. Bu sonuçlar, uygulama ve verilerin güvenli dağıtımı adına dünyanın en iyi bütünleşik teknoloji servislerini ortaya koyma stratejimizin, müşterilerimiz arasında ve piyasada çok iyi yankı uyandırdığının açık bir sinyalidir. Yeniden yapılanma çabalarımız ve 'yeni bir Citrix' yaratma yolunda devam eden sürecimiz güçlü sonuçlar veriyor."

İkinci Çeyrek Finansal Özeti

2016 mali yılının ikinci çeyrek sonuçları 2015 mali yılının ikinci çeyreğiyle karşılaştırılırsa:

1. Ürün ve lisans gelirleri yüzde 7 arttı;

2. Bir hizmet olarak yazılım (SaaS) gelirleri yüzde 14 arttı;

3. Lisans güncellemeleri ve bakımdan elde edilen gelir yüzde 3 arttı;

4. Danışmanlık, ürün eğitimi ve sertifikasyondan oluşan profesyonel hizmetler geliri, yüzde 6 azaldı;

5. Net gelir, Pasifik bölgesinde yüzde 9 azaldı; Kuzey, Orta ve Güney Amerika'da yüzde 11 arttı ve EMEA bölgesinde yüzde 2'den daha az bir oranda azaldı;

6. Ertelenmiş gelir, 30 Haziran 2015 itibariyle elde edilen 1,5 milyar dolarla karşılaştırıldığında, 30 Haziran 2016 itibariyle 1,6 milyar dolara ulaşarak yüzde 6 artış gösterdi;

7. Operasyonlardan gelen nakit akışı 2015 mali yılı ikinci çeyreğinde 201 milyon dolar iken; 2016 mali yılının ikinci çeyreğinde 228 milyon dolar oldu.

Citrix yönetimi, 30 Eylül 2016 tarihinde sona eren 2016 mali yılının üçüncü çeyreğinde, net gelirin 820 milyon dolar ila 830 milyon dolar aralığında olmasını hedefliyor. Diğer yandan yine Citrix yönetimi, 31 Aralık 2016 tarihinde sona eren mali yıla ait ise;  net gelirin 3,37 milyar dolar ila 3,39 milyar dolar aralığında olmasını planlıyor.

Citrix’ten milyar dolarlık bir sektör lideri oluşturacak önemli birleşme

LogMeIn, Inc. ve Citrix Systems, Inc. şirketleri, LogMeIn'i Citrix bünyesindeki GoTo servisleri ile birleştirmek adına, Reverse Morris Trust düzenlemesi aracılığıyla tam birleşme anlaşması içerisine girdiklerini açıkladı. İşlem, ihraç edilecek hisse senetleri ve LogMeIn'in 25 Temmuz 2016 itibariyle 65,31 dolar olan kapanış fiyatına dayalı olarak yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde. 

Citrix ve LogMeIn Yönetim Kurulları tarafından oy birliğiyle onaylanmış işlemin, ABD federal gelir vergisi amaçları için Citrix ve hissedarlarını vergiden muaf tutması bekleniyor. Birleşik şirketin, dünya çapında neredeyse her ülkeden iki milyondan fazla müşteri ile 1 milyar doları aşan yıllık ciro yapması bekleniyor. İşlemin tamamlanmasından sonra birleşik şirketin, hem Citrix hem de LogMeIn hissedarlarının yararına ilk yıl kapanış sonrası 65 milyon dolarlık çalışma oranı maliyet sinerjisine ulaşması; ikinci yıl ise 100 milyon dolarlık çalışma oranı maliyet sinerjisine ulaşması bekleniyor.

Birleşme, insanların müşterilerle, iş arkadaşlarıyla ve çevreleriyle bağlantı kurmasını kolaylaştırmak adına ortak bir inanca sahip, alanında uzman yenilikçileri bir araya getiriyor. GoTo ürün ailesi küçük ve orta ölçekli işletmeler için, ortak çalışmaya dayalı iletişim çözümleri sunuyor, GoToAssist, GoToMeeting, GoToMyPC, GoToTraining, GoToWebinar, Grasshopper ve OpenVoice gibi önde gelen ürünleriyle güçlü bir global marka bilinirliğine sahip. Bulut tabanlı bağlantı konusunda lider bir sağlayıcı olan LogMeIn, milyonlarca kullanıcıyı ve binlerce lider işletmeyi join.me, LastPass, LogMeIn Rescue ve Bold Chat'in de aralarında bulunduğu popüler ve devrim niteliğindeki ürünleriyle buluşturdu. LogMeIn Başkanı ve CEO'su Bill Wagner, birleşik şirketi yönetecek.