Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı  Ahmet Hamdi Atalay, AA muhabirine, Türkiye'de siber güvenliği etkileyen DOS ve  DDOS saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Hasar oluşturucu ya da veri  ihlal edici nitelikte olmayan DDOS saldırılarının sistemi cevap veremez hale  getirdiğine işaret eden Atalay, "DOS, servisi engelleme anlamına geliyor. DDOS  ise çok değişik noktalardan servisi engelleme anlamında kullanılıyor. Türkiye'ye  yönelik siber saldırılar genellikle böyle. Birçok noktadan söz konusu sitenin  adresine dakikada milyonlarca talep geliyor ve sistem taleplere cevap veremiyor.  Bunu bir noktadan yaptığınızda DOS, çok sayıda noktadan yaptığınızda ise DDOS  oluyor." diye konuştu.

Çeşitli yerlerdeki çok sayıda bilgisayardan, seçilmiş bir ya da birçok  web adresine erişim talebinde bulunulduğunu anlatan Atalay, sistemi yavaşlatan ya  da cevap veremez hale getiren DDOS saldırılarının ortadan kalkmasıyla sistemin  normal işleyişine döndüğünü söyledi.

Atalay, Türkiye'deki sitelere yönelik söz konusu saldırıların çok  kompleks olmadığını, dolayısıyla uzmanlık gerektirmediğini vurgulayarak,  "Çocuklar bile bu tip saldırıları yapabiliyor. Piyasada birkaç 100 dolara 1  saatliğine bir yeri kullanılamaz hale getiriyorlar, borsası bile var. Bu tür  işleri ticari ya da siyasi amaçla organize eden kişi ve örgütler bulunuyor."  ifadelerini kullandı.