Alibaba.com'un rekor halka arzının ardından dikkatlerin çevrildiği Çin'den, çok ses getirecek bir halka arz haberi daha geldi.
Çin merkezli çöpçatanlık sitesi Momo, Amerika’da halka arz etmek için başvurularda bulunan Çinli şirketlerin arasına katıldı. 2011 yılında kurulan Momo, halka arz etmek için IPO belgesini hazırladı ve resmi başvurularını yaptı. 180 milyon kullanıcıya ulaştığını belirten Momo’nun aylık 60.2 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor ve bu rakamlar Momo’yu, WeChat’ten sonra Çin’in en büyük ikinci sosyal uygulaması yapıyor.
 
300 milyon dolarlık bir halka arz gerçekleştirecek olan Momo, ücretsiz bir uygulama ancak geçtiğimiz yıl devreye aldıkları abonelik modeliyle para kazanmaya da başlamış bu durumda. Tam olarak bugün Tinder’ın bugünlerde yapmak istediği gibi para kazanmanın yolunu da bulan Momo halka arz bile daha da güçlenerek büyümeyi hedefliyor.
 
İngilizce versiyonlarını bu yılın başında kapatan Momo, Çin ve Çince konuşan pazarlara odaklanmak istediğini açıklamıştı. Çin’in dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olduğunu belirten Momo’nun odak pazarı kendi anavatanı Çin de olsa, yakında İngilizce versiyonunu da tekrar çıkartacağını açıkladı. Bu versiyonla birlikte İngilizce konuşanlara da hitap edecek.
Kaynak - Webrazzi