CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 için sabırsızlanan oyuncuları üzecek bir duyuru yaptı. Şirket yaptığı paylaşım ile rol yapma oyununun çıkış tarihinin 17 Eylül 2020 tarihine ertelendiğini ve daha önce belirtilen 16 Nisan’a yetişmeyeceğini açıkladı. Yani en az 5 ay daha sabretmeniz gerekecek.

Oyunu en iyi hale getirebilmek için böyle bir karar aldığı görülen CD Projekt RED, oyunun tamamlandığını ve oynanabilir olduğunu ancak hala yapılması gereken işler olduğunu vurguluyor. Night City’nin devasa ve hikayelerle, içeriklerle ve ziyaret edilecek yerlerle dolu olması tabii ki geliştiricinin işini oldukça zorlaştırıyor. Ayrıca, oyunda tek oyunculu hikayenin yanı sıra, çoklu oyuncu tarafı da bulunuyor. Çıkış tarihi yaklaşırken ilerleme konusunda daha sık güncellemeler yapılmak istendiği de detaylar arasında.

CD Projekt RED’in en son geçtiğimiz yılki E3 fuarında Keanu Reeves ile heyecan dozajını daha da artırdığını da söylemeden geçmeyelim. Oyun en iyi haliyle karşımıza çıkacaksa biraz daha beklemeye değer diye düşünüyoruz.

Son dönemde ertelendiği açıklanan oyunlar arasında ise Final Fantasy VII Remake ve Marvel’s Avengers da bulunuyor.