Dünya teknoloji devlerinden biri olan Dell, piyasaya sürdüğü hibrit güç adaptörlerini sağlığı tehdit ettiği gerekçesiyle geri toplattı. ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ile işbirliği içinde hareket eden marka yetkilileri hayatı da tehdit edebiliecek olan elektrik çarpması ihtimaline karşı hibrit güç adaptörlerini geri toplatma kararı aldı. 

Dell'in piyasaya sürdüğü güç adaptörleri masa şarj cihazı olarak ikiye katlanabilen güç adaptörleri hareket halindeyken de cihaz şarj etmek için üretilmişti. Dönüşüm için modül yanlarındaki mandallardan da desteklenen adaptörler cihazları şarj etmk için güç bankasından ayrı olarak da kullanılabiliyor. 

Kolayca kırılıp ayrılabiliyor 

Dell yetkilileri ürün piyasaya sürüldükten sonra ürünle ilgili çok ciddi bir hatayı fark etti. Hibrit güç adaptörünün kasasından kolayca ayrıldığını test eden ekip, modülün elektrik çarpması riskini oluşturacak metal bileşenlerinin ortaya çıktığı görüldü. Herhangi bir yaralanma haberi gelmedi ancak marka tarafından adaptörün iç bileşenleri kırdığı ve ortaya çıkardığı tespit edildi. 

DELL: HACKERLAR MÜŞTERİ BİLGİLERİMİZİ ÇALMIŞ OLABİLİR 

Şirket, Amerika Birleşik Devletleri‘nde yaklaşık 8.900 ünite ve Kanada‘da yaklaşık 475 üniteyi geri toplama talebinde bulundu. Ürünler, Şubat 2017 – Ağustos 2018 arasında çevrimiçi Dell, Amazon, Microcenter ve diğer perakendecilerin kanallarında satılmıştı. 

Toplanma sırasına dahil olan hibrit güç adaptörlerinden sahip olan müşterilere, kullanımını derhal durdurmaları ve ücretsiz bir yerleşimi nasıl sağlayabileceklerini bulmak için Dell‘e başvurmaları öneriliyor.