Dell yalnızca Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında çalışacak Avrupa’daki ilk laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. İrlanda’nın Limerick kentinde bulunan laboratuvar; donanım, yazılım ve hizmetleri kapsayan uçtan uca IoT çözümlerine odaklanacak yeni IoT bölümünün üslerinden biri olacak.
 
Dell ve Intel’in ABD’nin California eyaleti Santa Clara kentinde geçen yıl Kasım ayında açılışını başarıyla gerçekleştirdikleri ilk IoT laboratuvarının ardından açılan bu yeni laboratuvar, Limerick’teki Dell Çözüm Merkezini tamamlayacak niteliği taşıyor. Dell’in portföyünü daha da genişleten bu laboratuvarla, şirketin Avrupalı müşterileri hem IoT çözümlerini kurup modelleyebilecekleri, mimarisini kurgulayıp test edebilecekleri hem de bu çözümleri pazara daha hızlı sunabilecekleri sadece bu iş için ayrılmış bir alana kavuşuyor.
 
Dell OEM ekibi tecrübesini iş ortaklarına aktarıyor
Uçtan uca çözümler konusunda uzmanlaşmış olan Dell OEM ekibinin, müşteriler ve iş ortaklarıyla birlikte çalışarak piyasaya sunabilecekleri çözümler üretme konusunda on altı yıldan fazla deneyime sahip olmakla birlikte kırkın üzerinde dikey sektörü kapsayan tecrübesi bulunuyor. Müşteriler, kurulan yeni laboratuvarda oldukça yetkin bir çözüm merkezi teknik ekibiyle ve IoT uzmanlarıyla bir araya gelerek fikirlerini tartışabilecek, kendilerini kanıtlayabilecek ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere işbirliği yapabilecekler.
 
Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Dell, uçtan uca çözüm ortağı olarak uç noktalar, ağ ürünleri ve veri depolamadan geniş ölçekli veri yönetimi, analitik yazılım ve hizmetlerine kadar OEM’leri bütün ürün yaşam döngüsü boyunca destekliyor. Bu Laboratuvar’da kurumlar, güvenilir bir ortakla çalışarak piyasaya sunulmaya hazır çözümler geliştirebilecekleri esnek ve ölçeklendirilebilir bir temele kavuşacaklar. Uzmanlarımız bilişim teknolojilerini karmaşık olmaktan çıkararak müşterilerimizin fikirlerini hayata geçirebilmelerine yardımcı olacak.
Günümüzün IoT çözümlerini uygulamaya koymak çok zaman alıyor. Aynı zamanda, çözümlerin karmaşık ve kapalı tasarımları var. Bütün bunlar risk ve maliyetleri arttırıyor. Biz ise sunduğumuz IoT kolaylaştırıcı geniş seçenek portföyüyle, müşterilerimizin çözümlerini pratik biçimde uygulayabilmelerini sağlıyoruz. Bu portföy içinde güvenlik, yönetilebilirlik, hizmetler, analitik, altyapı ve uç noktalar var.”
 
Dell uçtan uca IoT çözümü sunuyor
Dell’in uçtan uca yaklaşımı; veri merkezi çözümleri, analitikler ve liderlik hizmetlerinim tamamını kapsıyor ve şirketin küresel bulunabilirliği, destek hizmetlerinde sektördeki liderliği ve kendini kanıtlamış güvenlik seçenekleri, bu geniş kapsam için sağlam bir temel oluşturuyor.