Pandemi süreciyle beraber dünya düzeni değişti, yeni dünya düzenine insanlarla birlikte şirketler de ayak uydurmaya başladı. Koronavirüs salgınının etkileri geçse dahi dijitalleşme yeni hayatımızda kalıcı olacak. Şirketlerin ayakta kalması için dijitalleşmenin önemi her geçen artıyor. Peki bu dijitalleşme sürecinde şirketler ne yapmalı, nasıl bir yol izlemeli?

Cool Digital Solutions kurucusu Ercan Gümüş dijitalleşme sürecinin başında olan KOBİ’lere bazı tavsiyelerde bulundu. şirketlerin dijitalleşme sürecinde doğru kararlar alabilmek için KOSGEB‘in başlattığı programlardaki sertifikalı danışmanlardan veya TÜBİTAK tarafından destek alınabileceğinin altını çizen Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk olarak kendi farkındalığımızı artırmamız gerekiyor. Tabii bu da eğitimden geçiyor. Google’ın, Facebook’un kendi hazırladıkları eğitimleri var. Ayrıca Google’ın Türkiye ile uyguladığı Sağlam KOBİ adında bir programı var. Bunlar gibi globalde dijitalleşmeye öncülük etmiş olan kuruluşların bu konuda hazırladıkları çok uzun olmayan ücretsiz eğitimlerini izleyip, dijitalleşmenin ne olduğu, nasıl işlediği ve ne olmadığı hakkında fikir sahibi olabilirler. İlk olarak eğitimi alıp, kendilerini anladıktan sonra kendilerine kabataslak bir yol haritası çizmelerini tavsiye ediyorum.

Kişisel verileri korumanın 10 yolu!

ADIM ADIM DİJİTALLEŞME

Örneğin ayakkabı üreticisi örneğine bakalım, önlerinde birkaç tane iş modeli var. Bunlardan bazıları; doğrudan tüketiciye gitmek, pazar yerlerine satış yapmak, distribütörlük yapısı oluşturmak olarak sıralanabilir. Bu iş modelleri için farklı yol haritaları var. Mesela, doğrudan tüketiciye gidecek ise online satış yapan bir e-ticaret sitesi açmalı, sosyal medya hesapları kurmalı, bunların üzerinden satış ve pazarlama aktiviteleri uygulamalı. Ama distribütörlük yapısı oluşturup bunu online ortamdan farklı firmalara vererek, online satışı yapılacaksa bir tanıtım sitesi yapılmalı.  Bu siteyi de globalde geçerli olan sistemlere entegre etmeli, bunların arasındaki bağlantılar sağlanmalı. Bunlarla ilgili bir tanıtım organizasyonu yapılmalı ve böyle bir organizasyonda Linkedin kullanılmalı gibi kendine ait bir yol haritası çizip daha sonra bununla ilgili uzmanlarla iletişime geçilmelidir.

Dijitalleşme demek bir web sitesi oluşturmak, bir sosyal medya hesabı açmak, dijital pazarlama yapmak değildir. Çünkü her firmanın reklama ihtiyacı yoktur. Bazı firmalarda satış bazlı reklam, bazı firmalarda tanıtım bazlı reklam yapılır veya bazı firmalarda ise sadece direkt görüşme yoluyla pazarlama faaliyetleri sürdürülür. Örneğin iyi bir çevresi olan network ekibi, ilgili kişileri tek tek bulup o kişilerle tek tek iletişim kurmaya yani kendi iş ağlarını geliştirmeye çalışabilir.

Dijitalleşme demek bir web siteniz olacağı anlamına bile gelmez. Bazen bunu bir web siteniz olmadan bile yapabilirsiniz. Dijitalleşme dediğimiz şey bu online ortamda, sizin fiziki olarak yaptığınız bir işi evrimleştirip, online ortamda yapmanız demektir.

Google bir uygulamanın daha fişini çekti

STRATEJİK HAMLE

Her kurumun veya kişinin dijitalleşme süreci farklıdır. Bu internette 1-2 arama yaparak karşınıza çıkacak bir süreç değildir. Dijitalleşme tamamıyla stratejik bir hamledir ve bunun her planda olduğu gibi makro ve mikro planları vardır.

DÜNYADAKİ HERHANGİ BİR KİŞİYE MAKSİMUM 6 KİŞİ MESAFEDEYİZ

Mesela Facebook sosyal bir platform ve burada birebir networkümüzdeki insanlarla iletişim kuruyoruz. Biz burada biraz daha bilgi ve medya paylaşımı yapıyoruz. Instagram’a geçtiğimiz an bilgiden ziyade medya paylaşımı yapıyoruz. Ama Linkedin bir iş ağı yani biz orada mevcut iş ilişkilerimizi oluşturma, bu iş ilişkilerimizi genişletme ve yeni iş ilişkileri kurma şeklinde farklı yöntemler izliyoruz. Linkedin’in bununla ilgili belirli servisleri ve ürünleri var.”

Ercan Gümüş son olarak “Dünyadaki herhangi bir kişiye maksimum 6 kişi mesafedeyiz” bunu unutmamak gerekir,  herkes kendi networkünü oluşturarak ihtiyacı olan birçok kişiye ulaşabilir.”  diye sözlerine ekledi.

Özel bilgileri internetten sildirme telaşı