İnternet ortamında film ve dizi izleme imkanı sunan dijital platformların sayısı her geçen gün artıyor. Bu alanda en büyüklerden biri olan ve pazara ilk giren Netflix'in artık yerli ve yabancı birçok rakibi var. Bu rakiplerden en dişlisi olması beklenen Disney Plus paket fiyatları da belli oldu.

Disney Plus fiyatları belli oldu

Netflix ile rekabette olduğu için platformadaki birçok Marvel dizisinin iptal edilmesine yol açan Disney Plus, ilk etapta ABD'de kullanıma sunulacak. 12 Kasım 2019 tarihinde açılacağı açıklanan platformda farklı paketler bulunuyor.

Buna göre Disney Plus başlangıç paketi 6.99 dolar olacak. Eğer ABD'de çok popüler olan Hulu ve ESPN platformları da bu pakete dahil edilirse aylık ücret 12.99 Dolar oluyor. Özellikle ikinci paketin ABD için gayet uygun ve mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

İçerisinde Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi birçok içeriğin yer alacağı Disney Plus, bu içeriklerle Netflix ile amansız bir rekabete girecek gib görünüyor. Ayrıca Disney Plus'ta birçok süper kahraman ya da popüler kültür içeriklerinin özel dizilerinin de bulunacağı biliniyor. Firma şimdiden bu dizi ve içerikler için çalışmaya başladı.

Hem Türkiye'de hem dünyada dijital video platformu olarak tanımlanabilecek birçok platform bulunuyor. Bunlar arasında Neftlix, Amazon Prime, Apple TV gibi yabancı, BluTV, PuhuTV, Turkcell TV+ ve Tivibu gibi yerli seçenekler yer alıyor.

(Özgür Çetin-Teknolojioku)