TEKNOLOJIGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl oyun dünyasına damga vuran PlayerUnknown’s Battlegrounds, bir diğer deyişle PUBG adlı oyunda kullanılan bir kask, Koreli ve Çinli kullanıcılarının tepkilerini çekince yapımcı şirket özür diledi.

Yıllardır yükselişte olan "battle royale" (BR) türüne zirve yaptıran PUBG, üst üste kırdığı rekorlarla Steam’de "eş zamanlı en çok oynanan oyun" olma başarısını gösterirken Steam’in Çinliler tarafından akına uğramasına da neden oldu.

KORELİ VE ÇİNLİ OYUNCULAR İSYAN ETTİ!

Geçtiğimiz hafta sonu, oyun mağazasına yükselen güneş tasarımına sahip bir pilot kaskı eklendi. Koreli ve Çinli kullanıcılar ise yeni malzemeye isyan etti çünkü, söz konusu kaskın İkinci Dünya Savaşı’nda Japon İmparatorluğu Kara Kuvvetleri tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Kaskın simgesini Japonya’nın Kore’yi işgaliyle ilişkilendirilen Koreli oyuncular yapımcılara tepki gösterdi.

Bu arada online bir oyuncu da, oyunun bot oyuncularından birinin adının “Unit 731” olduğunu fark etti. “Unit 731”in de Japon ordusunun 1931 Mançurya işgalinden sonra burada kurduğu askeri araştırma biriminin adı olduğu anlaşıldı. Söz konusu birimin kimyasal silah geliştirerek Çin ve Koreli esirler üzerinde deneyler yaptığını, bu süreçte toplam 10 bin kişinin öldüğünü hatırlatılınca bu kez Çinliler de tepkiye katıldı.

ÖZÜR DİLENDİ, PARALAR İADE EDİLDİ

İki ülkede büyük rahatsızlık yaratan oyun yapımcıları isea Unet731 isminin silineceğini duyurdu. Pilot kaskı ise oyun mağazasından kaldırıldı. Bu arada kaskı satın alan kullanıcılara da geri ödeme yapıldı.

Şirket açıklamasında, "Kask konusunda endişeler yarattığımız için özür diliyoruz. Böyle bir hatanın tekrarını önlemek adına gerekli incelemeleri yapıyoruz” denildi.

OYUNUN İÇERİĞİ

PUBG, BR türünü oyun dünyasına başarıyla uyarlayan mod yapımcısı PlayerUnknown’un (Brendan Greene) en özgür ve en geniş imkanlara sahip şekilde tasarladığı son oyunudur. Bu oyunda 100 oyuncu bir uçakla mevcut haritalar üzerinden geçiyor ve istedikleri yere paraşütle atlıyor. Yere

indikten sonra yapılması gerekense her yeri araştırmak, en iyi silahları ve ekipmanları bulmak, maç boyunca hayatta kalmak ve gerekiyorsa diğer oyuncuları öldürmek. Maç sonunda hayatta kalan kişi ya da takım maçı kazanıyor.