E3 (Electronic Entertainment Expo) video oyunlarının, oyun konsolları ve aksesuarlarının  kısacası  elektronik eğlenceye dair en son yeniliklerinin ,gelişmelerin tanıtıldığı fuar Los Angeles`ta başladı.

23 yıldır sadece oyun sektöründen 50 bin kişiyi ağırlayan fuar bu sene 24 `üncü yılında ilk defa oyun sektörü dışındaki ziyaretçilere de kapılarını açtı.Fuarın  ilk gününde 15.000  normal ziyaretçiyi de ağırlayan E3 `de EA, Microsoft, Sony, Nintendo, Ubisoft, Bethesda yeni oyunlarını tanıttı.

Microsoft sonunda yeni X Box One X `i tanıtırken  dünya çapında piyasaya çıkış tarihini  7 Kasım olarak açıkladı. X Box One X 499 dolarlık  satış fiyatı ile fuarın en çok konuşulan konusu olurken Microsoft yetkilileri X Box One  X `in şimdiye kadar piyasaya çıkmış en güçlü oyun konsolu olduğunu iddia etti.

Sony bu sene fuarın en etkileyici standlarından birini kurarken en son bombası Spider -Man`i görücüye çıkarttı. Sony`nin diğer dikkat çeken oyunları ise God of War ve Shadow of The Colossus `un yeni versiyonu oldu.

EA Star Wars : Battelfront 2 `nin detaylarını meraklıları ile paylaşırken Nintendo ekim ayında piyasaya çıkaracağı Super Mario Odyssey `i büyük bir şov ile tanıttı.

LOS ANGELES NEW MEDİA FİLM FESTİVAL`İN DE ÖDÜL TÜRK MOBİL OYUNUN

Oscar, HBO, Grammy`s Marvel`den oluşan jüri üyelerinin seçtiği 34 ülkenin katıldığı festivalde ödülü Recontact : İstanbul ile yeni medya sanatının en önemli temsilcilerinden Eray Dinç, Simay Dinç ve Can Aksoy aldı.

Dünyada ilk defa video sanatının mobil oyuna entegre edildiği Recontact : İstanbul 2015 yılında Apple tarafından Türkiye` nin en iyi mobil oyunu seçildi, sadece IOS`tan 60 milyon kişiye ulaştı 153 ülkede en yenilikçi ve yaratıcı kategoride birinci sırada yer aldı. Recontact İstanbul festivale katılanların en heyecan duyduğu ve ayakta alkışladığı proje olurken projenin yaratıcıları ödülü Eray Dinç ,Simay Dinç ve Can Aksoy ödülü kazanmaktan dolayı çok mutluyuz dedi.