Son dönemde, hizmet skalasını iyice genişleten sisteme, şimdi de pasaport ve sürücü belgesi başvuru durumu sorgulama hizmetini kullanıma sundu.

Her geçen gün hizmet sayısını arttıran sistem, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bugün yapılan duyuru ile birlikte, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce sunulan sürücü belgesi ve pasaport başvuru durumu sorgulama hizmetleri, artık E-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Böylece kullanıcılar söz konusu bu hizmetlere artık hizmet sistemi üzerinden rahatlıkla ulaşabilecekler.

E-Devlet Giriş nasıl yapılır?

Şifrenizi aldıktan sonra sisteme ilk kez giriş yapmanız istenecektir. Buradan sisteme giriş yapabilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan “Giriş” sekmesinden sisteme ulaşabilirsiniz. Karşınıza çıkan Login ekranında TC. Kimlik numaranızı ve PTT’den size verilen şifreyi yazmanız gerekiyor.

İlk kez hizmete giriş yaptığınızda ise ek olarak sizden kendi şifrenizi oluşturmanız isteniyor. Bu şifreyi de belirledikten sonra, özgürce site içerisinde dolaşabilirsiniz. Sistem üzerinde alt-üst soy bilgisini öğrenme, SSK hizmet dökümü, SSK sorgulama, Giriş maaş sorgulama, İşsizlik ödeneği sorgulama ve daha birçok hizmetten yararlanabilirsiniz.(Shiftdelete)