Günümüz dünyasında teknoloji sürekli gelişiyor ve oyunlar da devasa platformlar üzerinden dijital olarak satılıyor. Bildiğiniz üzere Steam, bu şirketlerin arasında en popüler olanı ve pek çok yeni oyun, bu platform üzerinden satılıyor fakat şirketin rakipleri de yok değil. Hal böyle olunca son zamanlarda güç kaybetmeye başlayan şirket, eski gücünü geri kazanmak için dev oyun firması EA Games ile anlaşmaya vardı.

Geçtiğimiz günlerde dedikoduları yayılan ve haberini yaptığımız bu anlaşmanın ilk resmî belgesi, bugün itibarıyla Electronic Arts Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Blank’in Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Bir oyun yapım firması olduklarını belirten Blank, bu anlaşmayı yapmalarındaki temel nedeninse daha çok insana ulaşmak olduğunu söyledi.

Origin platformunda bir türlü istediğini bulamayan ve sorunlar yaşayan EA Games’in artık canına tak etmiş olacak ki şirket, pek çok oyununu Steam’e taşıyacak. Bu kapsamda Valve’ın çatısı altında yayınlanacak olan ilk oyununsa Jedi: Fallen Order olacak. Yalnızca bununla yetinmeyen EA Games, takip eden süreçte The Sims 4, Unravel 2, Apex Legends, FIFA 20 ve Battlefield V oyunlarını da Steam’e getirecek.

Tüm yeniliklerin bu kadar olduğunu sanıyorsanız bir haberimiz daha var. EA Access de Steam’e gelecek. Bu noktada EA, oyuncuların Origin üzerinden satın aldıkları oyunları Steam'e aktaramayacaklarını söylüyor ancak şirketin Origin ve Steam sürümleri arasında çapraz platform desteği için çalıştığı biliniyor.

EA, daha önceleri de Steam üzerinden oyunlarını yayınlamış ancak daha sonra anlaşamadıkları için Steam platformundan çekilmişti. Bu yüzden Origin platformunun kısa vadeli süreçte varlığını koruması beklenirken uzun vadede ne olacağı henüz bilinmiyor. Son olarak ayrıntıları henüz netlik kazanmayan anlaşmadan oyuncuların nasıl etkileneceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Anlaşmanın detaylarına dair bilgileri paylaşan Electronic Arts, yukarıda belirttiğimiz noktalarda bizleri aydınlattı. Bu noktada Star Wars™ Jedi: Fallen Order oyunu ile Steam anlaşmasını taçlandırdıklarını belirten EA, bu oyunun şu an itibarıyla Steam üzerinden ön siparişe açıldığını ve 15 Kasım 2019 tarihinde oynanabilir olacağını açıkladı.

Bunun yanı sıra dikkat çeken diğer açıklamalar arasında Origin'de mevcut olan EA oyunlarının Steam platformuna geçişi hakkında detaylar bulunuyor. Şu anki aşamada net bir tarih belirtmeyen EA; tek oyunculu olan The Sims 4 ve Unravel Two gibi oyunların ilerleyen aylarda Steam'e geleceğini, çok oyunculu olan Apex Legends ve FIFA 20 gibi oyunlarınsa önümüzdeki yıl Steam'e ekleneceğini belirtti. Ayrıca EA Access'in de gelecek ilkbahardan başlamak üzere Steam üzerinde aktif olan ilk abonelik sistemi olacağı ve Steam'e özel fırsatların yer alacağı da açıklamalar arasında yer alıyor.