Tesla ve SpaceX'in kurucusu, dünyaca ünlü deha Elon Musk, Model 3'ün üretimi hakkında ilginç ifadeler kullandı. ABD'nin  popüler televizyon kanallarından CBS'e röportaj veren Elon Musk, Tesla Model 3'de yaşadıkları hüsranın nedenlerini açıkladı.

Nisan başında şirket, 2500 hedef satışa ulaşamadığını itiraf etmişti. Tesla sözcüsü, yine de yılın ortasında adet 5000 Tesla Model 3 satış rakamına ulaşacaklarını iddia etmişti. Yine de Elon Musk, hatalarını kabul etmek için tereddüt etmiyor. Elon Musk "Üretimde insandan çok robotlara güvendiklerini ve istenen üretim rakamlarına ulaşamadıklarını" vurguluyor.

Elon Musk, "istenen hedeflere ulaşılması için çalışan insan sayısının artırılması gerektiğini" savunuyor. Tesla, robotik mimarilerin en çok kullanıldığı otomobil üreticileri arasında zirveye oynuyor.

Aslında Elon Musk'ın yaptığı açıklamalar son derece ironik. Tesla kurucususu Elon Musk, "Yapay zekanın gelecekteki en büyük tehdit olduğunu" defalarca kez vurgulamıştı. Buna rağmen otomobillerinde ağırlıklı olarak robotik mimari kullanması garip bir ayrıntı.

Elon Musk, "Yeni otomobillerin üretiminde insan ve robotların eşit miktarda rol oynamasını bekliyoruz. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptık. Geçmişteki hatalarımızı tekrarlamayacağız." ifadeleriyle röportaja son verdi.

Tesla Model 3'te Panasonic'in ürettiği 2170 mAh'lik lityum-iyon bataryaları kullanmıştı. Bu değer üst düzey modeller Tesla Model X ve Model S'in pil ünitelerinden bile yüksekti. Yine de istenen başarıya ulaşılamadı.(Barış Terun/Teknoloji Oku)