Günümüz dünyasının Tony Stark‘ı olarak kabul edilen Elon Musk, geliştirdiği teknolojiler ve yaptığı girişimler ile adından sıkça söz ettiriyor. Meşhur girişimci, Starlink projesini uzun zaman önce duyurmuştu. Bu proje ile birçok internet kullanıcısının ve teknoloji severlerin dikkatini çekmişti.

Geliştirilen bu proje bütün dünyayı kapsayan ucuz internet projesi olarak ortaya çıkmıştı. Tüm gezegene ucuz internet sloganı ile hayata geçirilen projenin ABD adımları kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Elon Musk, projenin çalışıp çalışmadığını denemek için bir tweet attı.

“Bu tweet’i Starlink uydusu aracılığıyla uzaydan gönderiyorum” şeklinde bir tweet atan ünlü girişimci hemen ardından “Vay canına, çalıştı” şeklinde bir devam tweet’i attı.

SpaceX, geliştirilen projenin sahip olduğu ağın, dünya genelinde, özellikle de şu an kullanıma açılmış olan alanlarda, hızlı ve ucuz internet erişimi sağlayacağını söylüyor. İlk başlarda şirket, mega takımyıldızı adındaki ağı yapmak için toplam 12.000 uydu fırlatmayı planlıyordu. Ancak son zamanlarda bu sayı artmış görünüyor. Şirket 30.000 uydu daha fırlatmak için izin istedi.