Kullanıcılar, genellikle internet hızını ölçmek için Ookla'nın Speedtest uygulamasını kullanıyor. Stabil ve doğru bir şekilde internet hızını ölçen Speedtest uygulaması, bazen kullanıcıdan kaynaklı hatalardan dolayı doğru sonucu vermeyebiliyor. Bu haberimizde Speedtest uygulaması ile internet hızınızı nasıl doğru bir şekilde ölçeceğinizi anlatıyoruz.

1- Modeminizi yeniden başlatın

Modeminiz uzun süre kesintisiz çalıştığı için işlemcisi ve RAM'i yorulur. Speedtest ile internet hızını ölçmeden önce ilk olarak modeminizi yeniden başlatı. Bu sayede modem tam performans ile çalışacağından internet hızınızı tam ve doğru olarak ölçebilirsiniz.

2- İnternete başka cihazlar bağlı olmasın

Modemi yeniden başlattıktan sonra, internete sadece internet hızınızı ölçeceğiniz cihaz bağlı olsun. Aksi durumlarda, diğer cihazlar da modeme bağlanıp, güncelleme veya arka plan yenilemesi yapıp internet hızınızı doğru bir şekilde ölçmemenize neden olabilir.

3- Test yapacağınız cihazı yeniden başlatın

Modemden sonra test yapacağınız cihazı da tam performanslı çalışması için mutlaka ama mutlaka yeniden başlatın.

4- Antivirüs uygulamasını devredışı bırakın

Eğer internet hızınızı PC veya Android cihazınızdan ölçecekseniz, mutlaka antivirüs yazılımızını devredışı bırakın.

5- Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin ve eklentileri devredışı bırakın

İnternet testini tarayıcı üzerinden yapacaksanız mutlaka Google Chrome kullanın. Google Chrome'dan internet hız testi yapmadan önce önbelleği temizleyin ve yüklü olan eklentilerin hepsini devre dışı bırakın. Son olarak tarayıcınızın güncel olmasına özen gösterin.