Çin'den alışveriş yapmak ve bir ürün getirmek son yılların popüler trendi. Özellikle Türkiye'de bulunmayan ya da bulunsa da fiyatı pahalı olan bazı ürünleri Çin'den getirtmek makul bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Genelde kredi kartı ile alışveriş yapılan Çinli e-ticaret sitelerinin birçoğu en az Türkiye'deki siteler kadar güvenli. Günümüzde onlarca farklı Çin merkezli siteden alışveriş yapıp bir şeyler getirebiliyorsunuz.

Bunlar arasında öne çıkan 10 Çinli e-ticaret sitesini sizler için bir araya getirdik. İşte Çin'den alışveriş için kullanılabilecek 10 site:

1- Aliexpress
Listenin en popüler sitesini ilk olarak anlatıyoruz. E-ticaret devi Alibaba'nın bir iştiraki olan Aliexpress, kendi ürünlerini satan bir site deği. Türkiye'deki N11 mantığı ile çalışan sitede farklı firmaların ürünleri yer alıyor. Kullanıcılar bu farklı firmalardan alışveriş yapıyorlar ve genelde en hızlı 2 hafta, en uzun bir ay içinde ürünler Türkiye'ye gönderiliyor. Güvenli bir alışveriş altyapısı sunan Aliexpress yüzbinlerce farklı ürün ile listemizde en fazla seçeneceği sahip alışveriş sitesi olma özelliğini taşıyor. Siteye www.aliexpress.com adresinden ulaşabilirsiniz.

2-Dealextreme (DX)

En eski Çin merkezli e-ticaret sitelerinden biri olan Dealextreme ya da kısa adıyla DX, ilginç bir çok ürüne sahip bir platform. Ağırlıklı olarak telefon ve benzeri aksesuarlar bulunan sitedehiçbir yerde göremeyeceğiniz ilginç ürünler de yer alıyor. Türkiye'ye de gönderim yapan site özellikle her yerde bulunmayan, ilginç aksesuarlar için tercih edilebilir. Ürünlerin ulaşma süresi ise Aliexpress gibi 2 hafta ile 1 ay arasında değişiyor. Sitenin adresi ise www.dealxtereme.com da da www.dx.com.

3-Focalprice

2008 yılında kurulan Focalprice Hong Kong merkezli site yakın zamanda geekbuying.com ile birleşti. Kıyafetten elektronik eşyaya, hobi ürünlerinden saate kadar farklı kategorilerde ürünler bulunan site de Türkiye'ye gönderim yapıyor. Sitenin adresi ise www.focalprice.com.

4- Banggood

Bir diğer sitemiz ise banggood.com. Birçok ürünü evsahipliği yapan site Türkiye'ye gönderim de sağlıyor. Saatten elektronik eşyaya, otomobil aksesuarlarından telefon kılıflarına kadar birçok ürünün bulunduğu site, kendisi satış yapıyor. Türkçe dil desteği de bulunan siteye www.banggood.com adresinden ulaşabilirsiniz.

5-Lightinthebox

2007 yılında Çin'in başkendi Pekin'de kurulan site, benzerlerinde olduğu gibi Türkçe dil desteği sunuyor. Kıyafetten elektronik eşyaya kadar onbinlerce ürünü ev sahipliği yapan site Türkiye'ye gönderim yapıyor. Siteye https://www.lightinthebox.com/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

6-Everbuying
Daha çok elektronik cihazlar üzerine satış yapan Çin merkezli bu site telefon konusunda uzmanlaşmış. Telefonların yanısıra LED lambo, otomobil aksesuarları ve akıllı saat gibi ürünler de satan site ne yazık ki Türkçe dil desteği sunmuyor. Türkiye'ye ürün gönderen siteye http://www.everbuying.net/ adresinden ulaşabilirsiniz.

7-DHgate

2004 yılında yine Pekin'de kurulan bir site olan DHgate de Türkçe dil desteği sunan bir diğer Çin e-ticaret sitesi. Bu sitede elektronik ağırlıklı olsa da kıyafet, sağlık ve güzellik ürünleri ve aydınlatma aksesuarları gibi ürünler de bulunuyor. Siteye https://tr.dhgate.com/adresinden ulaşabilirsiniz.

8-GearBest

Türkçe dil desteği sunan Çin merkezli GearBest, zengin ürün seçenekleri, Türkiye'ye gönderim imkanı gibi özelliklere sahip. Her türlü ürünü satan sitede aradığınız birçok şeyi bulabilirsiniz. Bir dönem Türkiye'de engellenen bir site olan GearBest'e https://tr.gearbest.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

9-TinyDeal

İlginç ürünler satan sitede ağırlıklı olarak elektronik cihazlar ve aksesuarları bulunsa da giyim ve kıyafet ile ilgili seçenekler de yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere küçük ürünler konusunda uzmanlaşmış siteye https://www.tinydeal.com adresinden ulaşabilirsiniz.

10-HobbyKing

Son sitemiz ise HobbyKing. Bu site ağırlıklı olarak hobiler için kullanılabilecek ürünler içeriyor. Bunlar arasında uzaktan kumandalı uçaklar, Dronelar, minyatür otomobiller ve bunların aksesuanları yer alıyor. Eğer hobiciyseniz ve bu tarz bir hobiniz varsa https://hobbyking.com/ adresine bir göz atmanızı öneririz. Site Türkiye'ye ürün gönderiyor ancak Türkçe dil desteği bulunmuyor.