Mobil telekom ekipmanları üreticisi Ericsson'un tasarruf programı kapsamında 25 bin uluslararası çalışanını işten çıkarabileceği bildirildi.

Haber İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'ta isim belirtmeden şirket kaynaklarına dayandırarak yer aldı. Şirket, Temmuz ayında yaptığı açıklamada 2018 ortasına kadar maliyetlerini en az 10 milyar kron (1.2 milyar dolar) azaltma hedefinde adımlarını hızlandıracağını açıklamıştı.

Ericsson daha önce hizmet ulaştırma ve genel giderlerin azaltılacağını, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ise bu politikadan büyük oranda etkilenmeyeceğini bildirmişti. Ericsson, bir taraftan rakipleri Çinli Huawei ve Finlandiyalı Nokia'nın giderek artan baskısıyla, diğer taraftan gelişmekte olan piyasalardaki zayıf seyir ve bir sonraki iletişim teknolojisi 5G'nin hala yıllar uzakta olması nedeniyle telekom operatörlerinden gelen talebin azalması gibi zorluklarla karşı karşıya.

Bünyesinde 109 bin kişi çalışıyor

Haberde stratejik değerlendirmenin sürdüğü ve analistlerin grup tarafından satılacağını öngördüğü medya operasyonlarında çalışanların işten çıkarma kapsamına girip girmediğinin henüz netleşmediği belirtildi. Şirket internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, "Ericsson hangi spesifik birimlerin veya ülkelerin bu karardan etkileneceğiyle ilgili bir açıklama yapmamıştır. Alınacak önlemlerin detayları hakkında konuşmak veya herhangi bir ülkeyi konunun dışında tutmak için henüz çok erken" dedi. Ericsson'un bünyesinde yaklaşık 109 bin çalışan bulunuyor.