Ericsson, Türkiye’de önder olarak mobil 5G testi gerçekleştirerek 22 Gbps’yi aşan aktarım hızına ulaştı. Ericsson (NASDAQ: ERIC), 2020’de ticari olarak piyasaya sunulması beklenen 5G’nin Türkiye’deki Türkiye demosunu basın ve sektör temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirdi ve 22 Gbps hıza ulaştı. 17 Ocak 2017’de İstanbul Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan 5G Konferansı, Ulaştırma Bakanlığı, BTK, telekom operatörleri ve sektör temsilcilerini ağırladı.

Ericsson’un mobil 5G testi, şirketin bu alandaki liderliğini bir kez daha ortaya koydu. Çığır açacak 5G teknolojisinin en kolay biçimde denenmesi için Ericsson, taşınabilir bir cihaz kiti oluşturdu. Ericsson’un 5G ağlarını kurmaya ve bunu standartlaştırmaya yönelik bağlılığı, dünya çapındaki teknoloji lideri ülkelerle paralel olarak bu kit ile Türkiye’de de gözler önüne serildi.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem, 5G testiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde teknolojik gelişmeler bize çağ atlatacak; ABD’deki bir doktorun 5G teknolojisi sayesinde Türkiye’deki hastasını robotlar vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak ameliyat edebilecek, şoförsüz araçlar bizleri dilediğimiz yere, güvenli bir şekilde bırakacak. Bu gibi örneklerin mümkün olması 5G teknolojisine bağlı. Ericsson, bu test ile birlikte hayatlarımızı değiştirecek bu teknolojiye ilişkin liderliğini, taşınabilir boyuttaki mobil cihaz ile bugünden yapabildiğini kanıtladı.”

Dünyanın dört bir yanında yaptığı 5G çalışmalarıyla bu alanda lider olan Ericsson, pek çok ülkedeki mobil operatörlerle işbirliği yapıyor ve operatörlerin test kapsamında farklı yapılar ve uygulamaları denemesine imkân tanıyor.

2022’de dünyada 500, bölgede 20 milyon 5G kullanıcısı olacak

Ericsson’un en son hazırlanan Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında 5G kullanıcı sayısının; Türkiye’nin de içinde değerlendirildiği Ortadoğu Bölgesi’nde 20 milyona, tüm dünyada ise 500 milyona ulaşması bekleniyor. 5G, ‘nesnelerin interneti’ konseptini en yaygın şekilde kullanılmasının önünü açacak. Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında bağlantılı cihaz sayısı 29 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

5G, kuruluşların yeni pazarlara girişleri, nesnelerin interneti dâhil olmak üzere pek çok uygulama ve radikal iş modelleri ile yeni gelir sistemleri oluşturmalarına olanak sağlıyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinin.

Geleceğin ağları, sanallaştırma, şebeke katmanlama, bağlantılı stadyumlar ve daha fazlası hakkında buradan bilgi alın.

Ericsson Hakkında

Ericsson, dünyanın önde gelen iletişim teknoloji ve hizmetleri sağlayıcısı ve “Networked Society (Ağ Toplumu)” anlayışı arkasındaki bir itici güç. Bütün önemli telekom operatörleriyle sahip olduğu uzun soluklu işbirliği, bireylere, kurumlara ve toplumlara potansiyellerini gerçekleştirme ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma olanağı tanıyor. Mobil, genişbant ve bulut başta olmak üzere yazılım ve altyapı hizmetleri telekom operatörleri ve diğer endüstrilerin etkinliklerini artırmayı, kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve yeni fırsatlar yakalamalarını amaçlıyor.

180 ülkede, 115.000’den fazla çalışanıyla teknoloji ve diğer hizmetler alanında küresel ölçekte liderliğiyle, 2,5 milyarı aşkın aboneye hizmet veren müşteri ağlarını destekliyor. Bugün dünya mobil trafiğinin yüzde 40'ından fazlası Ericsson ağlarından geçiyor. Ar-Ge alanındaki yatırımları bu pozisyonunu daha da geliştirmesine olanak tanıyor.

1876 yılında kurulan Ericsson’un merkezi, İsveç’in Stokholm şehrinde bulunuyor. 2015 yılında 246,9 milyar SEK (29,4 milyar USD) gelir elde eden Ericsson, Stockholm’de NASDAQ OMX ve New York’ta NASDAQ borsalarında işlem görüyor.