Kardeş Escobar, daha önce de katlanabilir bir modelle adından söz ettirmişti. Escobar Fold 1 ismi verilen model 349 dolar ile satışa çıkmış ve 7.8 inç boyutunda ekrana sahipti. Bu telefon Snapdragon 855 işlemciden güç almıştı. Yeni modelde de aynı işlemcinin kullanılacağı belirtildi.

Escobar Fold 2 özellikleri ve fiyatı
Yeni modelin özelliklerine bakıldığında ilk modelle benzer yanların olduğu görülüyor. 2152×1536 çözünürlükte 7.3 inç ekrana sahip olacak olan model Snapdragon 855 işlemciden güç alacak. 8 GB RAM olması öngörülen telefonda depolama alanı değişiklik gösterecek. Alıcılar 512 GB‘a kadar olan seçeneklerden birini seçecek. Telefon Android 10 işletim sistemini kullanacak.

Beşli kamera sisteminin kurulacağı telefonda kamera özelliklerine dair bir bilgi ise bulunmuyor. Telefonda yer alan 4.380 mAh bataryanın hızlı şarj desteğine sahip olup olmadığı da henüz belirsiz. Telefonun 400 dolar civarında satışa çıkacağı belirtiliyor.

escobar katlanabilir telefon

Telefonun duyurusu Escobar Fold 2 özellikleri kadar ilginçti. Çünkü Escobar Inc, telefonu “the real Samsung killer phone” yani “Gerçek Samsung katili telefon” olarak tanıttı. Mesajın devamında da “Rest in peace Samsung, Pablo always wins.” yani “Huzur içinde uyu Samsung, Pablo daima kazanır.” cümlesine yer verildi.

Telefon ABD‘de tasarlanıp geliştirilecek ve Hong Kong‘ta üretilecek. Telefonun ABD pazarına odaklandığını söyleniyor. Üretici firma Samsung Galaxy Fold 2‘nin 2000 dolarlık fiyatından dolayı kendini önde görüyor. Escobar katlanabilir telefon piyasasında öncü markalardan biri olmayı hedefliyor.