Essential, daha fazla insanı telefon almaya yönlendirmeye çalışıyor . Şirket, Essential Phone’un sınırlı sayıda üç renk versiyonunu daha çıkardı ve renkler oldukça iyi görünüyor. Essential, 15 Şubat'ta "Okyanus Derinliği" modelinden başlayarak 20 Şubat'ta "Yıldız Gri" ve 22 Şubat'ta "Bakır Siyahı" olmak üzere yeni renk seçeneklerini kademeli olarak piyasaya sürecek. Her üç modelin her biri 599 dolara satışa sunulacak ve standart siyah beyaz modelden yaklaşık 100 dolar daha fazla olacak.

İşte Essential Phone'un yeni renkleri!Essential, bir blog yazısında, yeni Essential Telefon modellerinin, şirketin bir "ustalık" olarak nitelendirdiği özel bir seramik renge sahip olduğunu açıkladı. Görünüşe göre, plastik gibi standart malzemeler üzerindeki renkleri değiştirmekten "daha karmaşık ve zorlayıcı". Sonuç olarak Essential, "renkli seramiklerin sürekli olarak üretilmesi son derece zordur" diye yalnızca bu yeni renklerin "küçük bir partisini" ürettiğini belirtti.

Şirket, her birinden kaç tane birim bulunduğunu açıklamadı. Araştırma şirketi IDC'ye göre, Essential'ın piyasaya sürülmesinin ardından altı ay içinde amiral gemisi telefonunu 90.000 biriminden daha az sattı.