Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in, Apple CEO’su Tim Cook’un şirketini eleştirmesinin ardından yöneticilerine Android’e geçin” çağrısı yaptığı ortaya çıktı. New York Times’ta yer alan habere göre sözkonusu bu karar, Tim Cook’un Facebook’a yönelik eleştirilerinin ardından alınmış.

Geçtiğimiz aylarda Apple CEO’su Cook, bu yıl başında Facebook’ta yaşanan Cambridge Analytica skandalıyla ilgili olarak “Siz, Mark Zuckerberg’in yerinde olsanız ne yapardınız?” sorusuna, “Ben bu duruma düşmezdim” diye yanıt vermişti.

Habere göre bu yanıta çok sinirlenen Zuckerberg’in, Facebook’un üst düzey yönetimde yer alan tüm yöneticilerin sadece Android işletim sistemli telefon kullanmasını istemiş.

Tim Cook, mart ayında verdiği bir röportajda, “Müşterilerimizi asla birer ürüne dönüştürmedik” diyerek Facebook’u hedef almıştı. Zuckerberg’in bu yorumlara ilk cevabı ise “Cook, fazla düşünmeden konuşuyor” olmuştu.

' EN POPÜLERİ O...'

Facebook, yöneticilerinin Android’e geçişiyle ilgili kararına “Çalışanlarımızı ve yöneticilerimizi Android'i kullanmaya teşvik ettik. Çünkü bu, dünyanın en popüler işletim sistemi” gerekçesini gösterse de, Zuckerberg’in Cook’a yönelik tepkisinin bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

Android zaten uzun yıllardır dünyanın en popüler mobil işletim sistemi konumunda bulunurken, özellikle ABD’de iPhone’un gücü ve popüleritesi de herkesin malumu...