Sosyal medya günümüzde insanların birbirleri ile daha iyi iletişim kurmasını sağlayan bir platform olmasının yanı sıra, provokasyonların yapılabildiği ve doğruluğu teyit edilmeyen haberlerin anında yüzbinlerce insana ulaşabildiği bir platform olarak sıkça kullanıyor. 

Özellikle son dönemde ülkemizde yaşanan üzücü olayların ardından, sosyal medya üzerinde yapılan asılsız haberler hızlıca paylaşılmaya başlanıyor. Bunların başında ise ' ..... kabul etmediğimi Facebook yönetimine bildiririm' tarzında paylaşımlar geliyor. 

Facebook Paylaşımlar Konusunda Uyarıyor!
Bu paylaşımlar Facebook'un dikkatini çekmiş olacak ki, bugün resmi bir açıklama yapıldı. Bu tür kopyalayıp yapıştırmanız istenilen paylaşımlara itibar etmemenizi isteyen Facebook yönetimi, paylaştığınız içeriğin veya profilinizin güvenliği konusunda gizlilik ayarlarından gerekli düzenlemeleri yapabileceğinizi belirtiyor. 

16-07/19/screenshot-at-tem-19-00-49-19.png 

Son iki gündür hızlı yayılan mesaj şu şekildeydi 

Durum çok ciddi. Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim. 18/07/2016
NOT:Paylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak yapıştırın.