Facebook'un düzenlediği F8 konferansı ilginç haberlere sahne oldu denebilir. Bunlardan en önemlisi tabii ki Facebook'un beyninize ekstra hiçbir implant takmadan düşünce gücünüzle yazı yazmanıza olanak tanıyacak bir insan beyni - bilgisayar arayüzü tasarlama planları.

Düşünerek yazı yazmak mümkün mü?

Bu sorunun yanıtını Facebook'un görevlendirdiği 60 mühendisin çabalarıyla birlikte alabileceğimiz kesin. Zaten Facebook'tan önce benzer Teknolojileri üretebilmek adına yatırım yapan birkaç şirket daha var ama hepsi beyne yerleştirilecek implantlar yardımıyla bu işi gerçekleştirmeye çalışıyor.

Facebook ise çok daha temiz bir yöntem kullanmak ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde bu işin altından kalkmak istiyor. Ekip optik görüntüleme kullanarak insan beynini saniyede yüz kez tarayarak, kendi içinizden yaptığınız konuşmaları tanıyabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

17-04/20/18035680_10103029887592773_1046779034_n.jpg

Bu da düşüncelerinizin yazıya dökülebilmesi anlamına geliyor ki, mesajlaşma uygulamaları için oldukça tehlikeli bir teknoloji olacağı kesin. Zira düşüncelerinizi yazıya döktüğünüzde göndermeyi düşünürseniz muhtemelen mesaj karşı tarafa gönderilecek demektir. Bunun da pek hoş sonuçlar doğurmayacağı ortada.

Facebook'un araştırma ve geliştirme departmanı Building 8'in başındaki isim Regina Dugan da konuyla ilgili olarak, "Hedefimiz insanların dakikada 100 kelimeyi yalnızca düşünerek yazabilmesi. Bu miktar akıllı telefonunuzla yazabileceğinizden tam beş kat fazla." sözlerini sarfeti.

Ekibin ayrıca yazı yazmakla yetinmeyerek, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimini de insanların düşünceleriyle kontrol edebilecekleri bir hale getirmek istiyor.