Facebook Geçmişi Temizle özelliği, Zuckerberg imzalı bir blog yazısı ile duyuruldu. Bu özellik Ayarlar kısmındaki Facebook’un Dışındaki Hareketler kısmında kendine yer buldu. Kullanıcılar bu özelliği kullanarak ziyaret ettikleri bir internet sitesindeki ürünün daha sonrasında Facebook reklamlarında karşısına çıkmasını engelleyebilecek. Ayrıca Facebook’un Dışındaki Hareketler üzerinden kullanıcılar gelecekteki hareketlerinin nasıl yönetilmesini istediğine karar verecek. Ek olarak buradan kullanıcıların bilgilerine erişmesi de mümkün olacak.

2018 yılında duyurulan özellik ilk olarak üç ülkede kullanıma sunulmuştu. Zaman zaman sunulması ertelenen özellik için Facebook, şirket sunucularındaki veri saklama yöntemi ile ilgili bazı sorunlar olduğunu açıklamıştı.

Facebook’un Dışındaki Hareketler kısmı, şeffaflığı temsil ediyor. Zuckerberg, bunun için sistemlerini yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Başta da söylediğimiz gibi bu özelliği kullanmak için ilk olarak Ayarlar’a girmek gerekiyor. Sonrasında yapılması gereken ise Facebook Bilgilerin kısmından Facebook’un Dışındaki Hareketler bölümüne tıklamak.