Facebook Güvenlik Şefi Alex Stamos, çarşamba günü San Francisco'da gerçekleşen bir etkinlikte yaptığı konuşmada her gün 1 milyon hesabı kapattıklarını ancak hâlen tehdit unsurlarını tamamen durduramadıklarını söyledi.

Stamos, güvenlik tehdidi sayarak sildikleri yazı ve videoların bazılarının Facebook kurallarını aslında çiğnemediklerini sonradan fark ettiklerini de sözlerine ekledi. Stamos, "Milyonlarca etkileşimle uğraştığınız zaman, yanlış alarm vermeden bu kuralları uygulamanız mümkün değil" dedi.

Stamos, , bu tip yanlış anlamaların şirket kurallarından çok teknik problemlerden kaynaklandığını söyledi.

"100'DEN FAZLA ÜLKEDE FACEBOOK YASASI VAR"

Stamos'la aynı etkinliğe katılan Elektronik Sınırlar Vakfı Siber Güvenlik Direktörü Eva Galperin, Facebook'un saf dışı bırakan takımının transparan olmadığını söyleyerek, kuralların önyargıları yansıttığını ifade etti.

Stamos ise buna karşı çıkarak "Neyin silinip neyin silinmeyeceğine karar verenler bir grup beyaz adam değil. Nefret söyleminin sesini açtığınız zaman, daha fazla yanlış bilgi ve bunun hakkında konuşan daha çok insan bulacaksınız" dedi.

Stamos ayrıca, Facebook'un 100'den fazla ülkede kullanımının yasalarla belirlendiğini, muhalefetin susturulduğunu da belirterek "Nefret söyleminin tanımı bazı ülkelerde çok problematik" dedi.

"Her şeyi insanlarla yapamazsınız diyen" Facebook Güvenlik Şefi, şirketinin bu konuyla ilgili olarak yapay zeka yatırımı yaptığını da duyurdu.

HESAP SİLMEK İÇİN 3 BİN KİŞİ ALINACAK

Dünyanın en büyük sosyal medya platformunu eleştirenler, Facebook'ta ne tip hareketlere izin verilip verilmeyeceğinin anlaşılmadığını, içerik silmenin keyfi kararlara bağlı olduğunu söylüyor.

Avrupalı liderler, yıl içerisinde yaptığı açıklamalarda Facebook'un terör içerikli paylaşımlarda çok ihmalkâr olduğunu söylerken, geçen yıl ABD Senatosu, Facebook'tan, sahte haberleri neye göre kaldırdıklarını belirleyen politikalarını açıklamasını istemişti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada saldırgan ve hakaret içerikli paylaşımların gözlemlenmesi ve silinmesi için 3 bin kişi daha işe alacaklarını duyurmuştu.