Popüler sosyal paylaşım ağlarından biri olan Facebook, her geçen gün kullanıcı sayısını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bildiğiniz gibi Facebook, mobil cihazlarda yazışma özelliğini tamamıyla ayırarak bizlere Messenger'ı sunmuştu.

Okundu bilgisi gönderme furyası popüler mesajlaşma uygulamalarının karşı koyamayacağı kritik bir özellik ancak bu özellikten kurtulmak isteyen çok sayıda kullanıcı da yok değil. Erteleyen ya da türlü sebeplerle görünmez olmak isteyen kullanıcılar için Facebook Messenger‘da bu bildirimleri kapatma özelliği maalesef henüz mevcut değil.

Peki görüldü bilgisini nasıl kapatacağız? Bunun için üçüncü parti bir yazılım olan Ghost for Chat eklentisine ihtiyacınız var. Bu eklenti sayesinde Facebook Messenger okundu bilgisini rahatlıkla kapatabilir ve karşı tarafın ileti bilgisine erişmesini engelleyebilirsiniz. Anlık mesajlaşma sırasında karşı tarafa gönderilen mesajların Messenger tarafından okunmadı olarak işaretlenmesi imkansız olduğu için bu eklentinin kullanılması gerekiyor.

Eklentiyi kurduğunuz andan itibaren dilediğiniz süreye kadar çevrimdışı görünebilir ve mesajlarınızın okundu bilgisini kapatabilirsiniz.

Peki mobil üzerinden bu işlem gerçekleştirilebilir mi?

Aslına bakarsanız bu işlem mobil üzerinde PC ye nazaran daha zor diyebiliriz.

PC üzerinden üçüncü parti eklentiler yardımıyla bu işlem basit bir şekilde gerçekleştirilirken, mobil üzerinde maalesef henüz bunun bir yolu yoktur. Mobil üzerinden sizlere önerebileceğimiz tek yol ''çevrimdışı'' olarak kendinizi konumlandırmanızdır.