Facebook, telefon numarası ve e-posta adresleri gibi özel iletişim bilgilerinizin hedef alındığı, "Özel Kitle" Reklamcılığı için gerekli şartlar oluşturuyor. Facebook, 2 Temmuz'dan itibaren e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi iletişim bilgilerine dayalı reklamları hedeflemek için sizdem izin isteyecek. Ayrıca bu iletişim bilgilerini nasıl aldıklarını (doğrudan onay, ortaklar veya her ikisinin bir karışımı) beyan edecekler.

Bir kullanıcı olarak daha fazla kontrole sahip olacaksınız. Her bir reklam bağlantısınıda "Neden bunu görüyorum?" dediğinizde iletişim bilgilerinizin dahil olup olmadığına (örneğin, bir e-posta aboneliği), hedefleme bilgisinden kimin sorumlu olduğunu görebileceksiniz. Bu yöntemleri kullanarak bir şirkete itiraz ederseniz, reklamlarını engelleyebilirsiniz.

Sistem mükemmel değil, çünkü reklamverenlerin bilgilerini nereden aldıkları hakkında gerçeği söylemelerini gerektiriyor. Bir şirketin müşterilere mallarını satmak için bilgilerin kaynağı hakkında yalan söylemesi tamamen mümkün. O yüzden özel olduğunu düşündüğünüz bilgileri kimse ile paylaşmamanız en iyi yol.