Sosyal ağ devi Facebook'un, sahip olduğu platformlara Snapchat'in özelliklerini getirdiğini biliyoruz. Geride bıraktığımız haftalarda Instagram'a hikayeler (stories) özelliğini getiren Facebook, benzer uygulamayı WhatsApp için de yapmıştı. WhatsApp'ın beta sürümünde, çekilen fotoğraflar üzerinde oynama yapılabiliyor ve çeşitli emojiler eklenebiliyor.

Görünen o ki Facebook, Instagram ve WhatsApp'dan sonra Messenger'ı da Snapchat benzeri bir görünüme kavuşturacak. Bir Facebook yetkilisi Messenger için şu ifadeleri kullandı: "İnsanların Messenger'a arkadaşları ve aileleriyle günlük anılarını paylaşmak için girdiğini biliyoruz. Bu nedenle Avustralya'da insanların günlük anılarını görsel olarak paylaşabileceği küçük bir test gerçekleştiriyoruz."

Yapılan açıklama, Snapchat'teki hikaye özelliğiyle birebir benzerlik gösteriyor. Yukarıdaki test görüntüleri de bu açıklamayı doğrular nitelikte.

Messenger Day ismiyle geliştirilen yenilik, 24 saat fotoğraf ve video paylaşmaya imkan sağlayacak. Bu paylaşımlara emoji ve yazı da eklenebilecek.

Facebook'un bu şekilde Snapchat'in özelliklerini kendi platformlarında kullanmaya ne zaman son vereceği ise henüz bilinmiyor.