Popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder’a rakip olarak geliştirilen Facebook Dating, pilot bölge olarak Kolombiya’da kullanıma sunuldu. Yakında da bütün dünyada aktif olacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen F8 konferansında duyurulan Facebook Dating, aslında tam olarak bir randevulaşma ya da çöpçatanlık uygulaması değil. Hizmeti biraz daha geniş kapsamlı düşünen Facebook, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmaları için farklı yöntemler tercih ediyor. Tinder’da kullanıcılar bağlantı kurmak için birbirlerinin profillerinde beğenme yapmak durumunda kalıyorlardı.

Kullanıcılar, ana Facebook uygulamasında dolaşırken, eğer 18 yaşının üzerindelerse ve profillerindeki ilişki durumu uygunsa, Dating hizmetine davet eden kartlar görecekler. Bu kartın bir benzeri, Facebook menüsünde de sürekli olarak yer alacak.

Facebook Dating, telefonların konum özelliğini kullanarak şehir ve adresi doğrulayacak. Dating’e özel olaran biyografi, işyeri, eğitim, dini inanç, boy ve çocuk sahibi olma gibi detaylar listelenebilecek. Ayrıca Dating üzerinde kullanıcılar sadece kadın ve erkek olarak değil, farklı cinsel yönelimlerle de listelenebilecekler. Son olarak kullanıcılar profillerini yayınlamadan önce, Instagram ve Facebook adreslerinde ekli olan arkadaşlarıyla ilgili 20 soruyu cevaplayacaklar.

Dating kullanıcıları profil detaylarını yeteri kadar ayrıntılı girerlerse, maksimum 100 kilometreye kadar olan alan içerisindeki eşleşmeler için açık hale gelecekler. Uygulama bu aşamadan sonra ana ekranında önerilen eşleşmeleri gösterecek. Kullanıcılar Facebook üzerinde katılacaklarını belirttikleri etkinlikler, katılmış oldukları gruplarla bağlantılı olarak eşleşme önerileri alacaklar. / webtekno

AB Facebook'a son bir şans verdi

 

Tinder'da görüştüğü bütün erkeklere aynı saatte, aynı yerde randevu verdi

 

Facebook doğruluk kontrollerini yeniledi

 

Facebook Tinder'a dönüyor, sevgili bulma dönemi başlıyor!