Konu hastalıklar ya da bu şekilde virüsler olduğunda sosyal medya hesapları tam bir kabusa dönüşebiliyor. Yanlış rakamlar, yanlış teşhis ve müdahale yöntemleriyle salgın gibi büyük çaptaki sağlık durumları yanlış noktalara varabiliyor. Facebook da bünyesinde yer alan Instagram ile birlikte Dünya Sağlık Örgüt’ünün corona virüs salgınını küresel çapta bir acil durum ilan etmesinden sonra bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamaya göre, yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi adına, konu hakkında doğrulanmamış bilgiler yayınlanmayacak, yayınlanırsa bile kaldırılacak. Böylece Facebook ve Instagram Korona virüs ile ilgili sosyal medyada oluşan kaos ortamının önüne geçecek.

BBC News’un yayınladığı habere göre, corona virüs salgını resmi olarak 19 ülkeye ve doğrulanmış yaklaşık 10 bin kişiye yayıldı.

Birçok şirket ve ülke virüslerin yayıldığı ülkelerde lokal anlamda adımlar atıyor. Bazı şirketler, çalışanlarına evden çalışmaları tavsiyesinde bulurken, bazıları kalabalık ortamlara girilmemesini öneriyor.

Ülkeler bazında ise korona virüsünün görüldüğü bölgelere uçak seferleri, seyahatler ve etkinlikler gibi organizasyonların ertelenmesi gündemde.