Dünya genelinde 1.59 milyar kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya uygulaması Facebook, mobil internet erişiminin çeşitli sorunlar barındırdığı bölgelere uygun olarak yeni bir özellik meydana getiriyor.

"Çevrimdışı video" adındaki özellik ile birlikte, kullanıcılar Wi-Fi bulunan bir yerde kaydettikleri videoları, mobil internetin sınırlı olduğu yerlerde Facebook üzerinden izleyebilecekler.

Facebook'un söz konusu uygulamayı ilk olarak, dünya üzerinde en çok internete erişim problemine sahip ülkelerinden biri olan Hindistan'da deneyecek.

FACEBOOK ÇEVRİMDIŞI VİDEOYU TEST EDİYOR
Facebook'un çevrimdışı video özelliği ile mobil internete ulaşımın sınırlı olduğu bölgelere odaklanmak istediği belirtiliyor. Uygulamanın Haber Kaynağı algoritmasına eklenecek özellik ile uygulama bünyesindeki videolar çevrimdışı bir şekilde izlenebilecek. Kullanıcılar Wi-Fi bulunduran bir yerde indirdikleri bir videoyu, kapsaması az olan bir internet erişiminde dahi izleyebilecekler.

Facebook'un yeni bir güncelleme ile kullanıcılara sunacağı özellik ayrıca, reklamların çevrimdışı videolarda yer almamasını sağlayacak.

Facebook'un çevrimdışı video özelliğini, yayıncılar tarafından "Sayfa Ayarları" bölümünden kapatabileceği Engadget'daki haberde yer aldı.

Facebook çevrimdışı video özelliğine ek olarak gün itibariyle Open Cellularadındaki kablosuz ağ platformunu açıklamış durumda. Facebook, kullanıcıların bugünden itibaren bu ağı kullanarak uygulamaya bağlanabileceklerini belirtiyor.