Facebook, 25 yıl önce kurulan Web’in 25. kuruluş yıldönümüne ilişkin yayınladığı mesaj şu şekilde; 

 16-08/23/web-25-yil.png

Web nedir?
İnternet üzerindeki servislerden biri olan Web, internet üzerinde yazı, grafik, resim, ses ve hareketli görüntülerden oluşan dokümanları uzaktaki bilgisayarlara iletir. Bu hizmetin görülebilmesi için geri planda çalışan birçok yazılım vardır.

İngiliz Tim Berners-Lee 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ (WWW) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuştur. İnternetin yeni kullanıcılarla buluşması 23 Ağustos 1991 yılında gerçekleşti. 

Tim Berners-Lee Web'in babası kabul edilir. Aynı zamanda ilk ağ tarayıcısı yazılımını, 1990 yılında geliştirmiştir. 1994 yılında ağ ile ilgili standartları dünya çapında belirleyecek açık bir kurum olan W3C'yi kurmuştur ve halen de başkanlığını yapmaktadır.

Dünyada ve Türkiye'de İnternet Kullanımı 
Modern zamanın en önemli buluşlarından biri olan Web günümüz iletişimde en çok kullanılan araçların başında geliyor. Halihazırda dünyada3 milyar dolaylarında insan Web hizmetinden yararlanıyor. Ülkemizde ise46 milyon kişi interneti aktif olarak kullanıyor.