Geçtiğimiz günlerde Facebook tanışma uygulamasını resmi olarak kullanıma sundu!

Tinder‘ın yıllardır devrilemeyen tahtına göz diken Facebook, sosyal ağa entegre bir tanışma uygulaması hayata geçirerek, Tinder kullanıcılarını kendine çekmeye çalışacak.

Facebook tanışma uygulaması Kolombiya’da kullanıma açıldı!

Resmi olarak geçtiğimiz mayıs ayında duyurusu yapılan bu proje, geçtiğimiz aylarda test kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

Test sürecini sona erdiren Facebook, uygulamayı ilk olarak Kolombiya‘daki Facebook kullanıcılarının hizmetine sundu. Facebook kullanıcılarında oluşan kullanıcı havuzundan seçiliyor ve kullanıcıların karşısına çıkarılıyor.

Bu eşleşme sürecinde ortak beğeniler, ortak arkadaşlar gibi etkenler önemli role sahip. Eğer iki taraf da birbirini beğenirse, eşleşme oluyor ve tanışma uygulaması üzerine düşen kısmı tamamlamış oluyor.

Mark Zuckerberg‘in açıklamasına göre Facebook bu uygulamayı sadece tek gecelik ilişkiler üzerine tasarlamamış. Uzun süreli ilişkiler için de geliştirilen algoritma sayesinde Facebook‘un tanışma uygulaması, her türden kullanıcının talebini karşılamaya çalışacak.

Uygulamanın kısa süre içerisinde Türkiye’de dahil olmak üzere tüm Facebookkullanıcılarının erişimine açılması bekleniyor.